pondělí, 21. 10. 2024
O ofsajdu rozhodlo dvaadvacet centimetrů. Vydra se branky ve své domovině nedočkal

O ofsajdu rozhodlo dvaadvacet centimetrů. Vydra se branky ve své domovině nedočkal

Útočník plzeňské Viktorie Matěj Vydra se potřetí vrátil do Ostravy, kde s velkým fotbalem začínal. Branky se ale znovu nedočkal a své čekání dost možná prodlouží na dva měsíce.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FC Viktoria Plzeň

Jedinou letošní trefu zaznamenal Matěj Vydra 1. září ve venkovním klání na hřišti Liberce. Na trávník vstoupil bývalý útočník Burnley či Watfordu po hodině hry a o čtrnáct minut později vyrovnával na konečných 1:1.

Od té chvíle ale na další přesnou trefu čeká. Nedočkal se ani na půdě ostravského Baníku, i když šancí měl dost. Tu největší v 25. minutě, kdy ale jeho branku, či zásah Milana Havla, odvolalo video.

Vydra přeloboval gólmana Markoviče a zdálo se, že už po jeho střele rozhodčí Berka signalizoval branku. Míč následně do sítě dopravil Havel, nakonec se ale rozehrávalo od domácího brankáře, neboť video odhalilo ofsajdové postavení plzeňského útočníka.

"Ptal jsem se a prý šlo o dvaadvacet centimetrů. Bohužel už je to druhý takto smazaný gól. Pak jsem dal břevno a ve druhé půli mi střelu z voleje skvěle vychytal brankář. Jako bych byl prokletý," mrzelo v pozápasovém rozhovoru Vydra.

Spokojen tak mohl být alespoň se třemi body za vítězství 1:3. "Byl to těžký zápas, ale měli jsme jasný plán a ten nám vyšel. Tři body jsou pro nás skutečně důležité," doplňoval dvaatřicetiletý útočník, kterého sedm minut před koncem zápasu vystřídal Daniel Vašulín.

"Cením si toho, že jsme tady uspěli. Baník má dobrou formu a mám za to, že pro fanoušky to byl skvělý zápas. Doma neprohrál, mají sílu a klobouk dolů za to, jak hrají. Ale nám plán vyšel a vezeme si tři body," zopakoval Vydra.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FC Viktoria Plzeň (@fcviktoria_official)

další zajímavé články