pondělí, 21. 10. 2024
Trapas historických rozměrů? Hlava mi nebere, co předvádíme, lamentuje Straka. Smál se svým obráncům

Trapas historických rozměrů? Hlava mi nebere, co předvádíme, lamentuje Straka. Smál se svým obráncům

Dynamo České Budějovice se i nadále potýká s krizí, která se prohloubila po porážce 1:4 na hřišti Karviné. Trenér František Straka, rozhořčený výkonem svého týmu, řekl: „Čtrnáct dnů jsme se svědomitě připravovali, ale to, co jsme dnes předváděli, mi hlava nebere. Nejsem s tím srozuměný.“


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 21. 10. 2024
  • , zdroj fotky: SK Dynamo České Budějovice

Pro Dynamo je to již desátý zápas v řadě bez výhry, a tlak na Straku roste. I když trenér prohlásil: „Neklesáme na mysli. Já vím, co dělám a věřím tomu, že výsledky zase budou,“ je evidentní, že situace je vážná. „Byly zápasy, které jsme odehráli velice dobře, ale ztratili jsme je pouze tím, že jsme zahodili šance. Situace to je velice nepříjemná,“ dodal.

Fanoušci čekali po reprezentační pauze zlepšení, ale výkon v Karviné opět zklamal. „Domácí vyhráli zaslouženě. Byli lepší, dynamičtější a rychlejší. Přišly tam chyby v osobních soubojích a Karviná byla dominantní. Neumím si to vysvětlit,“ prohlásil Straka. Klíčovým momentem se stal okamžik, kdy Ekpai trefil břevno. „Asi by to vypadalo jinak, kdybychom vyrovnali. Nic to ale nemění na tom, že spokojený nejsem. Sice tam byly dvě tyče, ale my potřebujeme daleko větší důraz,“ konstatoval.

Největší frustraci zažil Straka po inkasování třetí branky hned po dvaceti sekundách druhého poločasu. „Tohle je prostě k zasmání, nezlobte se na mě. Když tohle jako bývalý obránce vidím, tomu nevěřím. Góly jsme dostali pro hrubých chybách hráčů, kteří jsou lídry a mančaft táhli v minulých zápasech. Nevím, co s tím dělat,“ řekl s evidentní frustrací.

Opory měly černý den

"Nejsem spokojený s výkony některých tahounů. Ti měli černý den,“ dodal.

Mezi pozitivními body v týmu se opět ukázal Quadri Adediran. „Jo, Quadri určitě. Má to složité, poněvadž když nemáte podporu, těžko se budete prosazovat. I Matoušek byl tím hráčem, který je schopný při standardních situacích rozhodovat,“ přiznal Straka.

Zranění Zdeňka Ondráška také zůstává nevyřešené. „Má individuální trénink. Co já vím, tak s kolenem tam jsou neustálé problémy, takže uvidíme, jak to bude pokračovat v dalších týdnech. Jestli to bude možné, rád ho využiju v poháru, ale to ještě nevím,“ dodal.

Jediným pozitivem po zápase byl potlesk domácího kotle, který si vzpomněl na Strakovo předchozí angažmá v Karviné. „Moc jim děkuju, vždycky byli skvělí. Já jsem tady byl rád, poněvadž fanoušci byli fantastičtí. Když jsem přišel, doufal jsem, že se zachráníme, což tentokrát doufám i s Budějovicemi,“ uzavřel trenér.

Co se dělo na Bohemce? Oni ty penalty snad hledali schválně, hlesl trenér

další zajímavé články