středa, 23. 10. 2024
Druhá sportovní míza? Forlán se ve svých pětačtyřiceti letech hodlá zaplout mezi tenisové profíky

Druhá sportovní míza? Forlán se ve svých pětačtyřiceti letech hodlá zaplout mezi tenisové profíky

Pět let po konci profesionální kariéry se někdejší vyhlášený uruguayský kanonýr Diego Forlán vrátí na sportoviště. O fotbalový trávník však nepůjde. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 22. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

 

 

Druhý "kanár" v sezoně byl blízko. Siniaková začala v Číně suverénně a Chorvatku smázla i počtvrté v řadě

Pětačtyřicetiletý hráč se v polovině listopadu představí mezi tenisovými profesionály na challengeru ATP v Montevideu. Jeho partnerem bude Argentinec Federico Coria, oznámili pořadatelé turnaje.

"Mám rád výzvy. Tohle je pro mě jiný sport a rád změřím síly s výbornými tenisty z jiných zemí," řekl Forlán dříve ke svému startu na Uruguay Open. Podle médií se již zúčastnil několika menších amatérských turnajů.

Forlán rád změří sily s výbornými tenisty z jiných zemí

S fotbalem skončil v roce 2019. S Manchesterem United získal anglický titul. V dresu Villarrealu se v sezoně 2004/05 stal nejlepším střelcem evropských soutěží. V ročníku 2008/09 na to navázal v Atléticu, se kterým navíc v roce 2010 triumfoval v Evropské lize. Hrál také za Inter Milán.

S reprezentací Forlán obsadil na mistrovství světa v roce 2010 čtvrté místo a byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Uruguayi také pomohl v roce 2011 k triumfu na mistrovství Jižní Ameriky.

další zajímavé články