středa, 23. 10. 2024
Sparta má rozhodně šanci uhrát aspoň bod, prohlásil bývalý útočník Pražanů Bony Wilfried před střetem dvou jeho bývalých zaměstnavatelů

Sparta má rozhodně šanci uhrát aspoň bod, prohlásil bývalý útočník Pražanů Bony Wilfried před střetem dvou jeho bývalých zaměstnavatelů

Sparta Praha odehraje ve středu večer již třetí duel v Lize mistrů a tentokrát narazí na opravdového giganta. Pražanům se do cesty postaví Manchester City, za který dříve, stejně jako za Spartu, hrával útočník Bony Wilfried.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 10. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Pražskou Spartu čeká ve středu večer křest ohněm. Ve svém dalším vystoupení se představí na půdě jednoho z nejlepších týmů současnosti Manchesteru City, za který si v letech 2014 až 2016 zahrál také bývalý forvard Pražanů Bony Wilfried. Útočník z Pobřeží Slonoviny zazářil právě v letenském klubu, odkud se následně přes nizozemské Vitesse a Swansea dostal až do kádru Citizens „Samozřejmě je to skvělý klub, všechno v něm bylo na špičkové úrovni, dnes City vnímáme jako jeden z nejlepších týmů světa. Užil jsem si to tam, i když samozřejmě ne přesně tak, jak jsem si to představoval. Pořád jsem byl zraněný, zdravotní trable mi to angažmá hodně pokazily. Profesionalita a vřelost lidí v klubu mi nicméně zůstávají v paměti pořád. Měl jsem možnost bojovat o titul, hrát o Ligu mistrů, to je přesně to, proč člověk dělá fotbal," hodnotil zpětně Bony Wilfried své nejprestižnější angažmá v kariéře.

Bývalý kanonýr tak bude mít rozpačitou volbu, komu ze svých bývalých chlebodárců přát. Ačkoliv je jednoznačným favoritem domácí City, Sparta podle Wifrieda přesto není bez šance. Zažil jsem už ve fotbale tolik překvapení, může se stát všechno. Změna formátu Ligy mistrů taky může přispět k různým nečekaným výsledkům, těžko se to odhaduje, všechno je díky tomu pestřejší. Sparta rozhodně má šanci aspoň bod uhrát. Celkově to musejí hráči pojmout tak, že jim zbývá ještě šest zápasů ve skupině a z nich potřebují vytěžit maximum. Nejde odepsat jedno utkání s tím, že v něm není žádná šance, vždycky nějaká naděje je. Věřím, že i podpora sparťanských fanoušků bude v Manchesteru hrát svou roli," dodal Wilfried.

Bony Spartu dál sleduje

Wilfried letos oslaví již šestatřicáté narozeniny a i když už je to více, než čtrnáct let po jeho odchodu ze Sparty, přesto výkony letenských dál sleduje. „Samozřejmě! A teď jsem šťastný z toho, jak se jí daří. Dlouho jsme si museli počkat na Ligu mistrů, jsem rád, že se to konečně povedlo. Pro klub, pro všechny hráče i pro celou Prahu to musí být obrovská věc, že je Sparta zpátky v téhle soutěži,“ prohlásil Wilfried.

Sparta i Citizens zatím mají na kontě po dvou zápasech shodný počet čtyř bodů. Zatímco Manchester odstartoval bezbrankovou remízou s Interem a následně si spravil chuť výhrou 0:4 na půdě Slovanu Bratislava, Sparťané vstoupili do Ligy mistrů dominantním výkonem podtrženým triumfem 3:0 nad Salcburkem. Poté se Pražané představili v Německu, kde je hostil Stuttgart. I tady se svěřenci Laarse Friise prezentovali nebojácným výkonem, který jim vynesl bod za remízu 1:1.

Guardiola: Spartu jsem do posledních dvou dnů příliš neznal, ale co jsem ji začal sledovat, udělala na mě dojem

další zajímavé články