pondělí, 21. 10. 2024
Tadeáš Hejda mění dres. Po konci na Kladně posiluje Chomutov v Maxa lize

Tadeáš Hejda mění dres. Po konci na Kladně posiluje Chomutov v Maxa lize

Tadeáš Hejda, zkušený obránce a specialista na defenzivní hru, našel nové angažmá. Po odchodu z Kladna podepsal smlouvu s nováčkem Maxa ligy, Chomutovem, kde bude působit minimálně měsíc. Co přinese týmu a jaké jsou jeho vyhlídky?


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 21. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Petr Bílek / MAFRA / Profimedia'

Kladno dnes ráno oznámilo, že Tadeáš Hejda končí v jejich extraligové sestavě, ale už o hodinu později bylo jasno o jeho novém angažmá. Sedmadvacetiletý zadák se dohodl s Chomutovem a připojí se k Pirátům na měsíc. „S Tadeášem jsme byli v kontaktu delší dobu a jsme rádi, že jsme jeho příchod dotáhli,“ uvedl trenér Martin Pešout. „Jeho fyzické parametry a zkušenosti budou pro nás velkým přínosem,“ dodal kouč. Hejda byl letos na Kladně mimo základní sestavu a nezasáhl do žádného extraligového utkání. „Na Kladně pro mě momentálně nebylo místo, takže jsme se dohodli, že na měsíc pomůžu Chomutovu,“ vysvětlil obránce svůj odchod. Dnes se poprvé představí v zápase proti Porubě.

Hejdova defenzivní síla přichází v pravý čas

Tadeáš Hejda je známý svou fyzickou hrou a defenzivními schopnostmi, které jsou pro Chomutov aktuálně velmi důležité. Maxa liga je rychlá a náročná soutěž, kde nováček Chomutov zatím bojuje s problémy v obraně. Jejich slabinou je především ubránění soupeřových přesilovek, kde dosahují úspěšnosti jen 76,74 %. Hejda, který v minulých sezónách exceloval právě v oslabení, by mohl být klíčovým faktorem pro zlepšení této statistiky. V loňské sezóně patřil mezi nejproduktivnější obránce Kladna, s deseti body a průměrným ice timem osmnáct minut na zápas. Navíc byl nejvytíženějším hráčem týmu v oslabení, což svědčí o jeho spolehlivosti v klíčových momentech.

Těžké časy pro Utah. Ztráta opor může zhatit cestu do play-off

Hejda, který si v minulosti vybudoval pověst jednoho z nejlepších defenzivních beků v Maxa lize během působení ve Slavii, má před sebou velkou výzvu. Chomutov bude na jeho zkušenosti hodně spoléhat, a to nejen v defenzivní hře, ale také v roli mentora pro mladší hráče. Pokud se Hejdovi bude v novém působišti dařit, je možné, že jeho angažmá bude prodlouženo. Trenér Pešout i fanoušci Chomutova věří, že právě on může být klíčovou postavou v boji o stabilní postavení v lize.

další zajímavé články