pondělí, 21. 10. 2024
Těžké časy pro Utah. Ztráta opor může zhatit cestu do play-off

Těžké časy pro Utah. Ztráta opor může zhatit cestu do play-off

Marino stále zraněný, Durzi musí na operaci. Utahský tým se ocitá bez dvou klíčových hráčů, což ohrožuje jeho plány na úspěšnou sezónu.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 20. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Utah Hockey Club

Obránci v nesnázích

Příznivci nováčka NHL, týmu z Utahu, nemají důvod k radosti. Po nadějném vstupu do soutěže totiž přišla dvě zásadní zranění. Sean Durzi, klíčový obránce, utrpěl zranění v horní části těla a jeho absence bude kvůli nadcházející operaci trvat až pět měsíců. Utah zároveň ztratil Johna Marina, který měl být posilou obrany, ale kvůli zranění se z tréninkového kempu vůbec nedostal na led.

Defenzivní posily měly být klíčem

Před sezónou bylo cílem týmu vybudovat silnou obranu, která by ulehčila práci brankářům. Vedení klubu prodloužilo smlouvu se Seanem Durzim, přivedlo Michajla Sergačjova z Tampy, Johna Marina z New Jersey a veterána Iana Colea z trhu volných hráčů. Na papíře to vypadalo jako pevná obrana, která by měla mužstvo vést k úspěchu.

Ještě než sezóna vůbec začala, dostal Utah první ránu, když byl Marino nucen zůstat mimo hru kvůli zranění v horní polovině těla. Přesto tým věřil v silné duo Sergačjov-Durzi, které mělo držet defenzivu. Úvodní zápasy ukázaly, že oba obránci spolu fungovali velmi dobře – bránili a přispívali i v ofenzivě. Avšak Durziho zranění tento týden všechny plány narušilo.

Tourignyho tým čekají těžké měsíce

Kombinace dalších hráčů v obraně zatím nesplňuje očekávání. Například pár Vladislav Koljačonok a Robert Bortuzzo nehraje na úrovni, kterou by trenér Tourigny potřeboval. Víra, že se Marino vrátí, dostala další ránu, když kouč oznámil, že hráč bude mimo hru ještě několik měsíců.

Problémy jsou stále vážné a jeho návrat je v nedohlednu," oznámil Tourigny na tiskové konferenci s tím, že podrobnější informace zatím nejsou k dispozici.

Těžké rozhodnutí pro vedení

Durziho čeká operace a jeho návrat se odhaduje až na březen. Generální manažer Bill Armstrong nyní musí zvážit, zda se pokusí najít obránce přes výměnu, nebo sáhne po některém z volných hráčů. Platový strop nabízí více než sedm milionů dolarů, ale náhrada za klíčové hráče nebude snadná. Tým možná bude muset spoléhat na posily z farmy, což ale nemusí být dlouhodobě udržitelné řešení.

Brankáři Connor Ingram a Karel Vejmelka se budou muset v nadcházejících týdnech obejít bez stabilní obrany. Utahský tým si přitom dal za cíl oslavu své první sezóny v NHL postupem do play-off. Tento plán je nyní v ohrožení.

další zajímavé články