úterý, 22. 10. 2024
Plzeň posiluje ofenzivu. Adam Měchura přichází ze zámoří

Plzeň posiluje ofenzivu. Adam Měchura přichází ze zámoří

HC Škoda Plzeň vítá novou útočnou posilu. Ze zámoří se k týmu připojuje talentovaný forvard Adam Měchura, který podepsal dvouletý kontrakt s opcí.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 21. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Mladý útočník, který sbíral zkušenosti v kanadské WHL a AHL, by měl přinést důraz do útoku i obrany. Adam Měchura, rodák z Písku, se zapsal do povědomí hokejové veřejnosti jako jeden z nejlepších střelců juniorské extraligy, když v sezóně 2021/22 nastřílel za Bílé Tygry Liberec 54 gólů v základní části. Po tomto úspěchu zamířil do zámoří, kde sbíral další zkušenosti v kanadské WHL a následně v AHL a ECHL. Po sezóně 2022/23 se rozhodl pro návrat do Česka a zakotvil v Plzni, uvádí web HC Plzeň.

Návrat hrdiny: Dakota Joshua se postavil rakovině a opět trénuje

Podle generálního manažera Martina Straky je Měchura důležitou akvizicí pro tým, který prochází výraznými změnami. „Adam je mladý a perspektivní útočník, má skoro dva metry a měl by nám pomoci jak v útočné, tak i v obranné fázi hry. Jeho silnou stránkou jsou také vhazování," komentuje Straka s nadějí, že Měchura přinese týmu potřebnou stabilitu Bývalý mládežnický reprezentant, který se účastnil dvou mistrovství světa do 20 let, podepsal dvouletou smlouvu s opcí a jeho příchod vzbuzuje očekávání. Po sérii změn v týmu, včetně odchodů hráčů a změn v sestavě, je příchod tohoto talentovaného útočníka dalším krokem směrem ke zlepšení plzeňské formy.

Další změny na obzoru?

Měchura však není jedinou změnou v týmu. Vedení Plzně po neuspokojivém startu extraligy přistoupilo k řadě úprav. Kanadský útočník Olivier Archambault se rychle s týmem rozloučil, a novým kapitánem se stal Jakub Lev. Na střídavé starty přišli z Maxa ligy Lukáš Strnad a Lukáš Pulpán, a zkoušku absolvuje odchovanec Tomáš Pitule. Jak se zdá, Plzeň se snaží najít optimální složení týmu, a fanoušci mohou očekávat další změny v blízké budoucnosti.

další zajímavé články