středa, 23. 10. 2024
Dokázali jsme se na hru soupeře adaptovat a změnili jsme náš styl, hodnotil třetí výhru Nymburku v LM Jaromír Bohačík

Dokázali jsme se na hru soupeře adaptovat a změnili jsme náš styl, hodnotil třetí výhru Nymburku v LM Jaromír Bohačík

Basketbalisté Nymburku pokračují v úspěšném tažení Ligou mistrů. V prvním domácím utkání v této soutěži zapsali výhru, když na pražské Královce porazili německý tým Rasta Vechta výsledkem 93:74. Díky tomu si nadále drží vedení ve skupině D, kde mají na kontě již tři výhry.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 10. 2024
  • , zdroj fotky: ERA Basketball Nymburk

Český mistr je ve skvělé formě, což potvrzuje i skutečnost, že uspěl ve všech sedmnácti zápasech této sezony, včetně přípravných duelů. K vítězství tentokrát přispěli především Stephen Brown, který zaznamenal 25 bodů, Jaromír Bohačík s 19 body a Christian Bishop s 16 body. Zápas přitom začal lépe pro německý tým, který se díky třem úspěšným trojkám Randolpha rychle dostal do vedení 22:17. Nymburk se však nenechal zaskočit. František Rylich získal míč a zasmečoval, čímž odstartoval dvanáctibodovou šňůru Středočechů, která přinesla obrat a poslala český tým do vedení. „Soupeř udělal velký kus práce na videu, protože nás na začátku dobře rozebíral. My se je snažili presovat, ale oni na to byli připraveni a hráli velmi chytře. Naši kluci bránící rozehrávače i pivoti odvedli velký kus práce, tlak zvyšovali a pro soupeře to bylo nepříjemné. Za mě super, že jsme se dokázali adaptovat a trochu změnit styl hry,“ řekl jeden z hrdinů Nymburku Jaromír Bohačík.

V první polovině se pak Nymburku odskočit až na rozdíl 22 bodů a díky 1800 fanouškům domácí hráči dál předváděli skvělé akce. Jedním z vrcholů byl fantastický smeč Bishopa přes jednoho z nejlepších blokařů soutěže Grünloha. Německý tým se však nevzdával a díky přesným trojkám se mu podařilo snížit náskok soupeře. Rázem se přiblížil na rozdíl pouhých šesti bodů a bylo zaděláno na drama. Domácí výběr však zpevnil obranu a ještě do konce třetí čtvrtiny si znovu vybudoval dvouciferný náskok, který s jistotou udržoval až do samotného závěru.

Středočeši mají Ligu mistrů rozjetou skvěle

Konec utkání pak korunovala akce Tylana Birtsa, který vybojoval míč, rozběhl se do protiútoku a tvrdě zasmečoval znovu přes Grünloha, čímž ohromil všechny přítomné v hale. Závěrečnou tečku pak přidal Jaromír Bohačík trojkou s klaksonem, která uzavřela skóre na konečných 93:74. „Výsledek je super. Musíme být ale pořád ostražití. Ve všech zápasech Ligy mistrů stačilo, aby pár míčů skončilo obráceně a dnes se bavíme jinak. Pořád je co zlepšovat a v basketbalu nikdy není nic jasné. Ukázalo se to i dnes. Bavili jsme se o tom i v poločase, že když brzy vedete o hodně, tak je to zrádné a pak přijdou návraty soupeře. To se také stalo. My ale byli schopni se znovu zkoncentrovat a zareagovali jsme dobře,“ hodnotil Bohačík.

Nymburk tak dosáhl na tři vítězství v úvodních zápasech Ligy mistrů teprve podruhé ve své historii, což se mu naposledy podařilo v sezóně 2019/20, kdy postoupil mezi osm nejlepších týmů soutěže. Jaromír Bohačík opět zazářil, když nasbíral alespoň 16 bodů a 8 doskoků, což se mu v Lize mistrů podařilo teprve podruhé. Navíc poprvé ve své kariéře v této soutěži získal ve dvou zápasech po sobě více než jeden zisk. „Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme mít po třech zápasech tři výhry, tak bychom to brali jako překvapení, ale teď se přesvědčujeme o tom, že jsme schopni s takovými týmy hrát. Uvidíme, na co to bude stačit. Já osobně se po letní operaci cítím velmi dobře. Konečně hraji bez bolesti a to je vždy lepší. Pořád ale cítím, že ještě musím dohnat to, že jsme nemohl přes léto trénovat,“ dodal Bohačík.

To, že jsem nastoupil ve stejném zápase jako táta, si budu pamatovat navždy. Byl to skvělý zážitek, uvedl po historickém milníku NBA Bronny James

další zajímavé články