středa, 23. 10. 2024
To, že jsem nastoupil ve stejném zápase jako táta, si budu pamatovat navždy. Byl to skvělý zážitek, uvedl po historickém milníku NBA Bronny James

To, že jsem nastoupil ve stejném zápase jako táta, si budu pamatovat navždy. Byl to skvělý zážitek, uvedl po historickém milníku NBA Bronny James

V úvodním kole NBA se přepisovala historie. Za Los Angeles Lakers si totiž poprvé v historii nejprestižnější basketbalové soutěže zahráli v jednom týmu otec se synem.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Los Angeles Lakers

Basketbalová hvězda LeBron James a jeho syn Bronny se zapsali do dějin NBA, když společně nastoupili za tým Los Angeles Lakers v prvním zápase nové sezóny proti Minnesotě, kterou Lakers porazili 110:103. Dosud se v historii zámořské ligy nestalo, aby otec a syn hráli ve stejnou dobu, natož za stejný tým. Sedmatřicetiletý LeBron James, který je nejlepším střelcem v historii NBA, zahájil zápas v základní sestavě Lakers. Naopak jeho dvacetiletý syn Bronny, který byl vybrán jako 55. hráč letošního draftu, se do zápasu zapojil až čtyři minuty před koncem druhé čtvrtiny. Jeho příchod na hřiště provázel bouřlivý aplaus fanoušků, kteří tento historický okamžik ocenili. Společně se svým otcem odehrál přibližně dvě a půl minuty, což byl pro mladého hráče jistě nezapomenutelný zážitek.

Bronny obdržel od otce cenné rady

LeBron svému synovi před nástupem na palubovku poskytl cenné rady: „Jsi připraven? Vidíš tu intenzitu? Prostě hraj v klidu a chyby neřeš. Jdi tam a dej do toho všechno." LeBron James v zápase přispěl k vítězství 16 body, pěti doskoky a čtyřmi asistencemi. Bronny James se během svých necelých tří minut na hřišti bodově prosadit nedokázal, přesto pro něj tento moment zůstane nezapomenutelný. Po zápase řekl: „To, že jsem nastoupil ve stejném zápase jako táta, si budu pamatovat navždy. Byl to skvělý zážitek." Lakers se pod vedením nového trenéra J. J. Reddicka mohli spolehnout na vynikající výkon Anthonyho Davise, který se blýskl 36 body a 16 doskoky. Ačkoliv tým proměnil jen pět ze 30 pokusů za tři body, dokázal si zajistit první výhru v úvodním zápase sezóny od roku 2016. Minnesota se snažila o odpor, přičemž Anthony Edwards byl nejlepším střelcem svého týmu s 27 body. Nová posila Minnesoty, Julius Randle, přidal 16 bodů a devět doskoků, a za zmínku stojí také výkon francouzského pivota Rudyho Goberta, jenž si připsal 13 bodů a 14 doskoků.

Jako sen! Sršni drtí soka za sokem a mohou si dovolit i luxus, že v zápase nepromění 20 trestných bodů

další zajímavé články