středa, 23. 10. 2024
Soustředím se na svůj výkon, prohlásil nejproduktivnější hráč Pardubic Martin Kaut po své osmé trefě v sezoně

Soustředím se na svůj výkon, prohlásil nejproduktivnější hráč Pardubic Martin Kaut po své osmé trefě v sezoně

Pětadvacetiletý útočník Martin Kaut byl klíčovým hráčem při vítězství hokejového týmu Pardubic nad Mladou Boleslaví, když svým osmým gólem v sezóně přispěl k výhře svého celku a posunul Dynamo na první místo v extraligové tabulce.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Kautovi se podařilo ve 42. minutě otevřít skóre, když využil omezeného výhledu brankáře Dominika Furcha a z ideální pozice mezi kruhy zkušeného gólmana prostřelil. V pozápasovém rozhovoru Kaut pochválil své spoluhráče za to, jak úspěšně ubránili šest přesilovek soupeře. Pardubice tak i díky tomu vyhrály nad Mladou Boleslaví 2:0. „Byl to náročný zápas. Boleslav měla skvělé bruslení a dohrávala nás tvrdě. Byli velmi nepříjemní. První gól nám hodně pomohl, poté jsme výborně bránili oslabení, blokovali střely, a Willíček (Roman Will) to skvěle zavřel. Jsou to pro nás určitě velmi cenné tři body,“ řekl Kaut po utkání, které přineslo Pardubicím devátou výhru v řadě nad Středočechy.

Na otázku, zda je Mladá Boleslav pro Dynamo oblíbeným soupeřem, odpověděl Kaut: „Zdá se, že ano... Minulou sezónu se jim nedařilo, ale letos mají úplně jiný tým. Pro nás je to důležité vítězství, hlavně proto, že v minulém zápase ve Varech jsme nehráli, jak jsme chtěli. Dneska to bylo mnohem lepší.“ Kaut tak připomněl nedávnou porážku Pardubic na západě Čech. Klíčovým faktorem úspěchu byly vedle spolehlivého výkonu brankáře Willa právě ubráněné přesilovky soupeře. „Samozřejmě. Kluci si zaslouží velký respekt, ale zároveň je to varování pro nás všechny. Celou sezónu nás trápí zbytečná vyloučení, a i dnes jich pár bylo. Musíme se v tomhle ohledu zlepšit,“ poznamenal Kaut.

Posun do čela

Díky tomuto vítězství se Pardubice dostaly na první místo tabulky, což sice hráči vítají, avšak stále mají na čem pracovat. „Je to fajn, ale sezóna je ještě dlouhá a potřebujeme zlepšit pár věcí. Je skvělé být první, ale víme, že skutečný boj začne až v play off,“ řekl Kaut. Odchovanec Žďáru nad Sázavou, má zatím velmi úspěšný vstup do sezóny. Je nejproduktivnějším hráčem svého týmu a zároveň nejlepším střelcem. „Cítím se dobře, zatím mi to jde a doufám, že to tak bude pokračovat. Ale radši bych viděl, kdybychom jako tým hráli ještě lépe, protože některé nedostatky nás mohou stát zápasy,“ dodal Kaut.

Kromě toho Pardubice procházejí změnami, když tým opustil trenér Marek Zadina a byl dočasně nahrazen Václavem Baďoučkem. Klub také posílil o obránce Jakuba Zbořila, který se vrátil z působení v zámoří. „Já osobně tyto změny nevnímám, soustředím se na svůj výkon. Co se děje okolo, nemůžu ovlivnit. Je to na nás hráčích, jak se připravíme a jak budeme hrát,“ uzavřel Kaut.

Plzeň posiluje ofenzivu. Adam Měchura přichází ze zámoří

další zajímavé články