neděle, 06. 10. 2024
Muchová svůj druhý titul z WTA nepřidala, ve finále proti favorizované Američance uhrála jen čtyři gamy

Muchová svůj druhý titul z WTA nepřidala, ve finále proti favorizované Američance uhrála jen čtyři gamy

Už je tomu více než pět let, co se Karolína Muchová naposledy radovala z titulu ve dvouhře na okruhu WTA. Po letošním finále v Palermu neuspěla ani v Pekingu, kde poměrně jednoznačně nestačila na favorizovanou Američanku Coco Gauff.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 06. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jediný titul získala Karolína Muchová v září roku 2019 v jihokorejském Soulu, kde ve dvou setech a naprosto hladce přehrála Polku Magdu Linetty. Od té chvíle hrála tři další finále včetně jednoho grandslamového, úspěšná ani nebyla.

A česká hráčka to nezměnila ani dnes, kdy v Pekingu vyzvala v boji o svůj dosavadní největší úspěch ve dvouhře Američanku Coco Gauff. První set byl hotov za 30 minut a světová šestka byla lepší ve všech aspektech hry.

Po čisté hře při svém servisu zužitkovala třetí brejkbol ve druhé hře, následně přidala další čistou hru a skóre bylo velmi rychle 0:3. První bod na příjmu získala Muchová až v sedmé hře, ve které Gauff první set ukončila.

Druhá sada pro českou hráčku nezačala vůbec zle. Muchová si udržela servis a následně zužitkovala třetí brejbol, díky kterému se dostala do vedení 2:0. Jenže od té chvíle už uhrála jedinou hru.

Třikrát přišla o podání, ve finále uhrála pouhé čtyři gamy a za 77 minut podlehla vítězce French Open z letošního roku 1:6 a 3:6.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Women’s Tennis Association (@wta)

další zajímavé články