sobota, 05. 10. 2024
San Jose v napětí: Zranění jedničky draftu Celebriniho může změnit plány

San Jose v napětí: Zranění jedničky draftu Celebriniho může změnit plány

Nejen v Montrealu mají hokejoví fanoušci starosti, v San Jose panuje obdobná situace. Macklin Celebrini, který byl letos vybrán jako jednička draftu, utrpěl zranění, které může ohrozit jeho start v nové sezóně. Mladý talent je odhodlaný co nejdříve vybojovat své místo v sestavě Sharks, ovšem jeho zdravotní stav nyní vyvolává obavy. Trenér týmu Ryan Warsofsky však zůstává optimistický a věří, že Celebrini by mohl stále stihnout úvodní zápas sezóny.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 04. 10. 2024
  • , zdroj fotky: San Jose Sharks

Kolize, která změnila plány

Osmnáctiletý rodák z Vancouveru se zranil během úterního zápasu proti Utahu, kdy došlo k nepříjemné kolizi s obráncem Kevinem Stenlundem. Celebrini po střetu zavrávoral a tvrdě narazil do mantinelu. I když se po chvíli vrátil na střídačku a odehrál další střídání, později opustil led a do hry se již nevrátil. Trenér Warsofsky potvrdil, že zranění se týká spodní části těla a hráč je od té doby sledován na denní bázi.

Zdravotní komplikace nejsou novinkou

Zranění dolní části těla se neobjevilo u mladého hokejisty poprvé. Již v předchozím týdnu musel předčasně ukončit trénink kvůli menším problémům. „Trochu ho to tehdy otravovalo,“ řekl trenér na tiskové konferenci neurčitě. Celebrini má za sebou velmi náročné léto, plné tréninků a cestování a byl neustále pod drobnohledem médií. V září absolvoval také turnaj nováčků, což zvyšovalo zátěž na jeho tělo.

Šance na návrat v přípravě stále existuje

Podle trenéra Warsofskyho není situace tak vážná, jak by se mohla zdát. „Je to celé hlavně preventivní záležitost. Jde o otázku dnů, ne týdnů,“ uvedl kouč. Dokonce existuje možnost, že Celebrini ještě zasáhne do přípravných zápasů, ovšem vše bude záležet na jeho stavu v následujících dnech. „Uvidíme, jak se bude cítit každý další den,“ dodal.

Problémy se zraněními centrů v San Jose pokračují

San Jose Sharks se bohužel potýkají se zraněními na pozici centra už delší dobu. Minulou sezónu trápila tato pozice elitní čtveřici Tomáš Hertl, Logan Couture, Mikael Granlund a Nico Sturm, kteří se prakticky nikdy nesešli v týmu pohromadě zdraví. Letos navíc Couture chybí kvůli problémům s třísly a Hertl už obléká dres Vegas Golden Knights.

Nové posily přinášejí naději

Navzdory těmto potížím si Warsofsky pochvaluje letošní posily. Příchody hráčů jako Alexander Wennberg, Will Smith, Barclay Goodrow a Ty Dellandrea rozšířily možnosti týmu. „Máme širší kádr než v minulých letech, generální manažer odvedl skvělou práci. Přišli hráči, kteří mohou hrát jak centra, tak křídlo,“ uzavírá optimisticky trenér Sharks.

další zajímavé články