čtvrtek, 03. 10. 2024
Alcaraz triumfuje nad Sinnerem v dramatickém finále China Open

Alcaraz triumfuje nad Sinnerem v dramatickém finále China Open

Carlos Alcaraz si připsal další cenný titul, když v napínavém finále China Open otočil zápas proti světové jedničce Janniku Sinnerovi. Španělský tenista zvítězil po setech 6-7 (6-8), 6-4, 7-6 (7-3) a získal tak svůj čtvrtý titul na ATP Tour v letošním roce, čímž svou celkovou sbírku rozšířil na 16 trofejí.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Alcaraz, který má nyní na kontě tři vítězství v řadě proti Sinnerovi, opět prokázal svou bojovnost a schopnost překonávat nepříznivé situace. "Jannik znovu ukázal, že je nejlepším hráčem světa. Hraje neuvěřitelně dobře a na velmi vysoké úrovni," řekl Alcaraz po zápase. "Měl jsem šance v prvním setu, ale nevyužil jsem je. Jsem však hrdý na to, jak jsem zápas zvládl a jak jsem se vypořádal se vším, co přišlo," uvádí web BBC Sports.

Na ten výsledek jsem dlouho čekala, prozradila Badosaová po skalpu hráčky z elitní desítky. Po zranění se dostává do formy

V prvním setu to vypadalo, že Alcaraz má hru pod kontrolou, když vedl 5-2. Sinner ale odvrátil dva setboly a dokázal set dovést do tie-breaku, který nakonec vyhrál 8-6. Alcaraz si však z prohraného setu nedělal těžkou hlavu a ve druhém setu využil klíčový brejk v deváté hře, aby srovnal na 1:1.

Rozhodující třetí set přinesl další drama. Sinner, který v roce 2024 vyhrál všech šest svých finálových zápasů, včetně triumfů na Australian Open a US Open, se znovu dostal do vedení a otočil nepříznivý stav 2-4 ve svůj prospěch. Alcaraz se však nevzdal, a přestože v tie-breaku prohrával 0-3, vyhrál sedm po sobě jdoucích bodů a zajistil si vítězství. Tímto triumfem se Alcaraz stal prvním hráčem v historii, který dokázal vyhrát turnaj kategorie ATP 500 na všech třech površích – tvrdém, antuce a trávě.

Zajímavý souboj hvězd

Zápas mezi Alcarazem a Sinnerem byl dalším důkazem toho, že tito dva mladí tenisté budou hrát klíčové role v budoucnosti světového tenisu. Jejich vzájemná bilance je nyní 6-4 ve prospěch Alcaraze, a každý jejich duel přináší vyrovnaný a dramatický souboj. Zatímco Alcaraz se může radovat z vítězství, Sinner zůstává dominantní silou na okruhu, s letošními triumfy na dvou grandslamech a stabilními výkony v dalších turnajích. Souboj těchto dvou hráčů se nepochybně stane jedním z hlavních taháků tenisových fanoušků v nadcházejících letech.

 

další zajímavé články