úterý, 01. 10. 2024
Na ten výsledek jsem dlouho čekala, prozradila Badosaová po skalpu hráčky z elitní desítky. Po zranění se dostává do formy

Na ten výsledek jsem dlouho čekala, prozradila Badosaová po skalpu hráčky z elitní desítky. Po zranění se dostává do formy

Šestadvacetiletá španělská tenistka Paula Badosaová se po dlouhém boji se zraněním zad vrátila na vrchol světového tenisu. Na turnaji WTA 1000 v Pekingu porazila v osmifinále o čtyři roky starší světovou trojku Jessicu Pegulaovou hladce 6:4 a 6:0.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 01. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Badosaová přitom porazila Pegulaovou až ve čtvrtém vzájemném utkání. Na posledních šesti turnajích dokázala Badosaová vyhrát minimálně tři zápasy. Ve čtvrtfinále pekingského turnaje narazí na domácí zkušenou tenistku Shuai Zhangovou, která překvapivě porazila Polku Magdalenu Frechovou. Čínská hráčka se po rekordní sérii 24 porážek nachází ve fázi nečekaného návratu.

Bývalá světová dvojka Paula Badosaová se loni potýkala s vleklými problémy se zády, které ji donutily vynechat druhou polovinu sezony. Mimo jiné prodělala také únavovou zlomeninu v této oblasti, a tak jí bolesti trápily ještě dlouho po návratu. Postupně se ale dokázala dostat zpět do formy.

Stále se lepšící forma

Letos se od května pravidelně zlepšuje a na devíti turnajích po sobě vyhrála alespoň jeden zápas, přičemž šestkrát zvítězila ve třech utkáních za sebou. Výrazným úspěchem bylo její vítězství na turnaji ve Washingtonu, kde ukončila dvouleté čekání na titul. Na prestižním turnaji v Pekingu, kde v hlavní soutěži debutuje, si doposud vedla skvěle. Po výhrách nad Bulharkou Viktoriji Tomovovou a Slovenskou Rebeccou Šramkovou porazila také světovou trojku Jessicu Pegulaovou, která byla ve skvělé formě. Přestože Badosaová ztratila servis ve třetí hře a prohrávala 1:3, od tohoto momentu zcela ovládla průběh zápasu. Pegulaové nedovolila po stavu 4:4 už žádný game a za pouhých 62 minut zvítězila 6:4, 6:0. „Jsem moc šťastná. Poprvé tady hraju hlavní soutěž, je to pro mě velmi speciální. Výsledky v poslední době pro mě moc znamenají. Právě jsem porazila hráčku TOP 10, na ten výsledek jsem dlouho čekala," řekla Badosaová po zápase.

Tímto vítězstvím tak ukončila sérii pěti proher proti hráčkám z elitní desítky a upravila svou bilanci na 12 výher a 20 porážek proti těmto soupeřkám. Badosaová se nyní drží na 14. místě v žebříčku letošní sezony a má stále reálnou šanci se kvalifikovat na prestižní Turnaj mistryň, na kterém hrála pouze v roce 2021, kdy postoupila do semifinále.

Muchová v Pekingu pomstila Krejčíkovou a o čtvrtfinále zabojuje proti devětasedmdesáté ženě světa

další zajímavé články