sobota, 05. 10. 2024
Domácí forma Třinci vydržela. Ale chyb se musíme příště vyvarovat, prohlásil autor dvou nahrávek Teplý

Domácí forma Třinci vydržela. Ale chyb se musíme příště vyvarovat, prohlásil autor dvou nahrávek Teplý

Když v 36. minutě zvyšoval Libor Hudáček už na rozdíl tří gólů, nikdo nečekal, že Třinec to nakonec v domácím prostředí proti Liberci bude mít tak náročné. Vítězství urval, domácí formu potvrdil, ale na jistotě fanouškům mistrovského celku rozhodně nepřidal.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Po bezbrankové první třetině přišel rychlý přesilovkový zásah nejlepšího střelce týmu Justina Addama, následně se trefili také Petr Sikora a Libor Hudáček.

U úvodních dvou branek si asistenci připsal jeden z nejlepších hráčů na ledě, třiadvacetiletý útočník Michal Teplý. Ten bojoval za svůj tým a také trochu za sebe, neboť s hostujícím trenérem Filipem Pešánem měl před pár lety konflikt v rámci reprezentace.

"S Karlem Mlejnkem jsme dokonce uvažovali o jeho vyřazení z týmu. Kvůli přístupu na tréninku jsem na něj musel zvedat hlas. A doufám, že to pro něj byla ostuda. A že pro něj bude ostuda, až si tohle přečte," řekl Pešán před téměř čtyřmi lety po konci juniorky ve čtvrtfinále.

"Jestli to byla motivace? Abych řekl pravdu, tak ne. Už jsem o tom řekl dost a nevím, co bych dodal," zmínil Teplý po včerejším utkání, které nakonec Oceláři zvládli.

Po vyrovnání od Liberce znovu utekli a díky dvěma trefám do prázdné branky zvítězili 6:3. "Škoda, že jsme z toho zápasu udělali drama. Dobré týmy by takové vedení měly udržet. Udělali jsme ale nějaké chyby, soupeř se dotáhl a to, že jsme vyhráli, bylo i o porci štěstí," doplnil bývalý reprezentant.

Oceláři tak doma uspěli potřetí ze čtyř případů, v každém utkání ale zvládli bodovat. Přesto zatím střídají dobré výkony se špatnými a po neúplném osmém kole patří obhájcům titulu až šestá pozice.

Před reprezentační přestávkou odehraje Třinec ještě jedno domácí utkání, v neděli od sedmnácti hodin hostí Plzeň, která je v tabulce až na dvanácté příčce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC Oceláři Třinec (@hcocelaricz)

další zajímavé články