čtvrtek, 03. 10. 2024
Tušíme, co od soupeře čekat. Bude to tvrdý zápas, řecká liga je hodně tvrdá a agresivní, hlásí Svoboda

Tušíme, co od soupeře čekat. Bude to tvrdý zápas, řecká liga je hodně tvrdá a agresivní, hlásí Svoboda

Basketbalisté Nymburka dnes od 18 hodin na palubovce řeckého Patrasu, posledního čtvrtfinalisty soutěže, odstartují svou osmou misi v Lize mistrů.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Basketball Nymburk

Řecký celek sice od soupeření s Opavou v minulé sezoně Ligy mistrů výrazně odměnil kádr, ale i tak by měl patřit k favoritům skupiny D spolu s Galatasarayem Istanbul. Německá Rasta Vechta a Nymburk se je budou snažit překvapit a zabojovat o první místo ve skupině znamenající přímý postup mezi 16 nejlepších týmů.  

Patrasu, který patří v posledních letech k nejlepším řeckým klubům za Panathinaikosem a Olympiakosem, a který byl v roce 2019 dokonce ve finále řecké ligy, se povedlo opět složit nabitý tým v čele s Wesem Iwundem, který má na kontě 236 zápasů v NBA.  

“Tušíme, co od soupeře čekat. Bude to tvrdý zápas, protože řecká liga je hodně tvrdá a agresivní. Tomu se budeme muset vyrovnat. Mají to postavené na Američanech, ale to je na této úrovni standardní. K tomu mají domácí hráče z Řecka, kde je basketbal hodně populární, a i průměrný hráč je z našeho pohledu velmi dobrý. Čeká nás těžká práce," řekl Matěj Svoboda, který sice už při svém prvním angažmá v Nymburce okusil Ligu mistrů v jejích začátcích, ale příliš toho tehdy neodehrál.  

Na Nymburk tak hned na úvod čekají dvě nejtěžší výzvy, když za týden jede na hřiště hlavního favorita skupiny Galatasaraye. Výhodou Polabanů je však rozehranost, když už mají za sebou úspěšnou kvalifikaci a také dvě kola české ligy.  

Včetně přípravy vyhrál Nymburk všech deset svých zápasů a dostal se do dobré formy. Zajímavé bude sledovat, jak si v Řecku povede nymburská obrana, která zatím působí velmi pevně.  

Nová hala DSK Basketballu Brandýs 

Loni byli nováčkem a skončili předposlední, letos chtějí výraznějším způsobem čeřit vody Chance ŽBL. V týmu DSK Basketball Brandýs je vedl šesti posil zásadní novinkou nová městská sportovní hala, ve které bude středočeský klub hostit soupeře.  

V hale jsme měli trénovat už od přípravy na novou sezonu, ovšem velká spodní voda vyplavila úplně novou palubovku. Proto se náš příchod do nové haly musel posunou až na konec září,” vysvětlil Dan Kurucz. 

DSK Basketball Brandýs si proto na premiéru v nové sportovní hale v Plachově ulici počká až do 19. října, kdy nastoupí proti účastníkovi Euroligy Žabinám Brno.  

Bálint odvedl dobrou práci, hodnotil trenér Vaněk vítězství Brňanů v moravském derby. Jak dopadly ostatní zápasy 3. kola KNBL?

další zajímavé články