neděle, 06. 10. 2024
Před prvními ostrými testy musí Slot řešit starosti s Alissonem. Bude mimo několik týdnů, prozradil

Před prvními ostrými testy musí Slot řešit starosti s Alissonem. Bude mimo několik týdnů, prozradil

Alisson Becker je nezpochybnitelnou jedničkou Liverpoolu, ovšem v posledních měsících má časté potíže se zadním stehenním svalem. Ten jej zradil i ve včerejším utkání na půdě Crystal Palace. Díky tomu ale svou premiérovou šanci obdržel Vítězslav Jaroš.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 06. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool Football Club

V závěrečné čtvrthodince se Alisson zranil při odkopu a na vině je znovu jeho čím dál problémovější stehenní sval. A jelikož Caoimhin Kelleher scházel kvůli viróze, své premiéry se dočkal Vítězslav Jaroš. A obstál, branku neinkasoval a Reds nakonec duel zvládli.

Nyní se navíc zdá, že Jaroš bude znovu několik týdnů gólmanskou dvojkou. "Je jasné, že neodjede na reprezentační sraz Brazílie a jeho zranění rozhodně ještě budeme zkoumat. Bude to ale trvat minimálně několik týdnů," prohlásil na tiskové konferenci trenér vedoucího celku Premier League Arne Slot.

Po reprezentační pauze hostí Liverpool Chelsea, o tři dny později se v Lize mistrů potká s Lipskem a 27. října je na programu šlágr proti Arsenalu. Minimálně v těchto zápasech bude Alisson s největší pravděpodobností absentovat.

"Alisson je naše jasná jednička. Je nejlepším brankářem na světě, takže, když se zraní, je to rána. Ale téměř na každé pozici máme druhou možnost, která je opravdu dobrá. Kelleher to již ukázal, a to několikrát," dodával Slot a chválu si od něj vysloužil i třiadvacetiletý český brankář.

"A je velmi potěšující vidět, že máme i třetího brankáře, který je kvalitní a může mít pozitivní vliv na naše výsledky," dodal nový nizozemský lodivod celku z Anfield Road.

další zajímavé články