sobota, 05. 10. 2024
Na Old Trafford nikdo nechce. Nabídku měl odmítnout už druhý hvězdný manažer

Na Old Trafford nikdo nechce. Nabídku měl odmítnout už druhý hvězdný manažer

Erik ten Hag je v Manchesteru United stále pod větším tlakem, ale jeho odvolání nebude jen tak. Sira Jima Ratcliffa měl v tomto týdnu odmítnout už druhý manažer, největší příležitost tak nadále má asistent Nizozemce Ruud van Nistelrooy.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

Menšinový spolumajitel Sir Jim Ratcliffe už před koncem minulé sezony zvažoval možnosti. Vítězství v FA Cupu jej ale nakonec přimělo k tomu, aby Ten Hagovi nabídl nový kontrakt. Nizozemec jej podle očekávání podepsal a na Old Trafford je nadále.

Po porážce s Tottenhamem a následné remíze v Evropské lize proti Portu se ale jeho pozice znovu otřásá. Vedení klubu už dokonce mělo kontaktovat dva manažery, o které aktuálně stojí.

Jenže oba nabídku podle anglických médií odmítli. Simone Inzaghi dle novináře Tancrediho Palmeriho nemá v úmyslu opouštět svou práci v Interu Milán, podobně je to také u manažera Brentfordu Thomase Franka.

V úvahu tak nyní připadají další tři jména. Užší vedení by rádo znovu oslovilo Thomase Tuchela, jenž je bez práce po svém odchodu z Bayernu Mnichov. To Sir Jim Ratcliffe by si přál jednoho z dvojice Graham Potter - Gareth Southgate, konečné rozhodnutí by ale bylo na širším vedení Rudých ďáblů.

Zdá se tak, že ani po nedělním šlágru s Aston Villou se pozice nizozemského manažera nezmění. Anglická média navíc připomínají, že v případě jeho odvolání by byl hlavním favoritem na jeho post Ruud van Nistelrooy, jenž je od léta krajanovým asistentem.

další zajímavé články