sobota, 05. 10. 2024
Maple Leafs jedná s McCabem o šestileté smlouvě, Marnerova budoucnost stále nejasná

Maple Leafs jedná s McCabem o šestileté smlouvě, Marnerova budoucnost stále nejasná

Toronto Maple Leafs řeší před začátkem sezóny několik důležitých hráčských smluv. Nejblíže podpisu je obránce Jake McCabe, ale pozornost se také soustředí na Mitche Marnera a talentovaného Matthewa Kniese.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 04. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs má před sebou nejen začátek sezóny, ale i důležité smluvní jednání. Největší pozornost se aktuálně upírá na obránce Jakea McCabea, který je podle dostupných informací blízko prodloužení smlouvy. Novinář Nick Kypreos nedávno uvedl, že jednání mezi klubem a hráčem jsou na dobré cestě a podpis nové smlouvy může přijít ještě před úvodním zápasem sezóny.

„Jediná věc, kterou jsem slyšel, je, že se potenciálně blíží prodloužení smlouvy s Jakem McCabem,“ prozradil Kypreos. „Smlouva by mohla mít hodnotu 30 milionů dolarů na šest let.“ Tento kontrakt by McCabeovi přinesl mírné zvýšení platu, ale hlavním otazníkem zůstává délka smlouvy. Šest let by znamenalo, že by McCabe v dresu Toronta hrál až do svých 37 let, což může být pro klub riskantní.

McCabe, jenž přišel do Toronta v sezóně 2022/23 z Chicaga Blackhawks, se rychle osvědčil a zapadl do systému týmu. Jeho přítomnost na ledě přidává týmu stabilitu a zkušenosti, které budou v nadcházející sezóně klíčové.

Kromě McCabea má Toronto na stole také jednání s dalšími klíčovými hráči. Jedním z nich je talentovaný útočník Matthew Knies. Zatím sice neproběhla žádná vážná jednání o jeho smlouvě, ale očekává se, že Toronto bude muset v průběhu roku začít jeho budoucnosti řešit. „Knies je hráčem, který bude mít na budoucnost Toronta velký vliv,“ uvedl Darren Dreger.

Středem zájmu však zůstává Mitch Marner, jeden z nejdůležitějších hráčů Maple Leafs. I když se jeho smlouva zatím neřeší tak intenzivně jako McCabeova, Marner a jeho agent Darren Ferris se snaží udržet vyjednávání mimo pozornost médií. Marner se chce soustředit na hokej a na to, aby pomohl týmu vyhrávat. „V mém zájmu je nechat agenta a generálního manažera, aby to vyřešili. Já se chci soustředit na hokej,“ řekl Marner.

S blížícím se startem sezóny budou smluvní jednání klíčová pro zajištění stability týmu. Jake McCabe je blízko prodloužení, ale Toronto bude muset během sezóny řešit i další hráče, aby si zajistilo dlouhodobou konkurenceschopnost.

další zajímavé články