čtvrtek, 03. 10. 2024
Tyhle hráčky jen zabírají místo hráčkám, které by o místo v soutěži stály, rýpla si Chromačovová do Muchové, která postoupila do čtvrtfinále turnaje

Tyhle hráčky jen zabírají místo hráčkám, které by o místo v soutěži stály, rýpla si Chromačovová do Muchové, která postoupila do čtvrtfinále turnaje

Česká tenistka Karolína Muchová pokračuje ve výborných výkonech na turnaji v Pekingu. Ve čtvrtém kole jednoznačně porazila Španělku Cristinu Bucsaovou 6:2 a 6:0.   


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Osmadvacetiletá Muchová ukázala svou formu, když zvládla zápas za pouhých 70 minut. Semifinalistka US Open z posledních dvou ročníků zatím na tvrdém povrchu v čínské metropoli neztratila ani set.  

Z posledních deseti utkání si připsala devět vítězství a na turnaji dosud ztratila jen 12 gamů. V boji o semifinále se střetne s vítězkou letošního Australian Open, US Open a světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska. 

Muchová je terčem zloby ruské tenistky 

Poté co se Karolína Muchová s parťačkou Paulou Badosaovou odhlásily z deblu, snesla se na ně ostrá slova ruské deblistky Iriny Chromačovové. “Je to šílené, když se turnaje účastní páry, které čtyřhra nezajímá. Zažila jsem takovou situaci letos již podruhé,” stěžovala si Chromačovová ve stories na sociální síti Instagram.  

Česko-španělský pár v prvním kole pekingské čtyřhry celkem jasně smetl rusko-kazašskou dvojici a postoupil do dalšího kola. K němu už ale Muchová s Badosaovou nenastoupily. Oběma se nadmíru zadařilo ve dvouhrách, a tak raději soustředily síly na singlový turnajový úspěch.  

Bravo, WTA. Prohrály jsem v deblu se soupeřkami, které hrají primárně dvouhru, a ony se před dalším kolem odhlásily, protože je čtyřhra nezajímá. V singlu samozřejmě pokračují,” rýpla si Ruska.  

Tyhle hráčky jen zabírají místo hráčkám, které by o místo v soutěži stály. Singlistky vyhrají první kolo a pak se bez jakéhokoliv respektu k nám odhlásí. Opravdu krásné pravidlo,” pokračovala Chromačovová.  

Na ten výsledek jsem dlouho čekala, prozradila Badosaová po skalpu hráčky z elitní desítky. Po zranění se dostává do formy

další zajímavé články