sobota, 05. 10. 2024
Hokejová exploze v Salt Lake City: Permanentky mizí rychlostí blesku

Hokejová exploze v Salt Lake City: Permanentky mizí rychlostí blesku

Salt Lake City je na pokraji sportovní exploze. Příchod hokejového týmu z Arizony vzbudil masivní zájem fanoušků, což potvrzuje 34 tisíc objednávek na sezónní vstupenky během dvou dnů.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 05. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Utah Hockey Club

Salt Lake City je připraveno stát se centrem nejen basketbalu, ale i hokeje. Příchod bývalého týmu Arizona Coyotes do města vyvolal ohromnou vlnu nadšení, kterou nikdo nečekal v takovém rozsahu. Během pouhých dvou dnů si fanoušci objednali 34 tisíc sezónních vstupenek, což dokazuje, že Utah je na hokej připraven. A to i přesto, že pouze 8 % těchto fanoušků vlastní také sezónní lístky na místní basketbalový tým Utah Jazz, jehož vlastníci, Ryan a Ashley Smithovi, stojí i za nově příchozím hokejovým klubem.

Chris Barney, prezident pro příjmovou a obchodní strategii klubu, neskrýval své nadšení: „Poptávka nás naplnila optimismem. Zvlášť zajímavé je, že 63 % fanoušků, kteří si lístky zakoupili, běžně do arény nechodí. Máme tedy před sebou úplně nové publikum.“

Salt Lake City je město sportu, ale jak se vyvíjel basketbal, tak se teď očekává podobný zájem o hokej. „Jakmile to tady začne, kluci spíš vezmou hokejku, než aby šli hrát basketbal nebo fotbal,“ říká s nadšením Paul Taylor, manažer juniorského týmu Utah Outliers. A zdá se, že má pravdu – zájem o hokej v mládežnických klubech roste.

Přestože utahská hokejová scéna bude muset trochu „vychovat“ své fanoušky, očekává se, že město rychle hokeji propadne. Zápasy budou dostupné na streamovacích službách a fanoušci se mohou těšit na obsah ze zákulisí týmu. „Tohle město je připravené explodovat a stát se sportovní metropolí. Hokej k tomu přidá další důležitý krok,“ věří dlouholetý komentátor Patrick Kinahan.

Utah má mladý tým, který zraje s každým rokem. Zájem o sport v Salt Lake City je dlouhodobý a místní fanoušci jsou známí svou loajalitou – například basketbalový tým Jazz má šňůru 292 vyprodaných domácích zápasů, i když se už dva roky neprobojoval do play off. Hokejová sezóna by mohla přinést podobný úspěch. Bývalí „Kojoti“ z Arizony mají velkou šanci najít novou, věrnou základnu fanoušků, která bude s nadšením podporovat hokejovou budoucnost Utahu.

další zajímavé články