neděle, 22. 09. 2024
Hotovo! Slavia dotahuje příchod obránce Micheze z Belgie

Hotovo! Slavia dotahuje příchod obránce Micheze z Belgie

Slavia dotahuje přestup pravého beka Simiona Micheze! Podle deníku Sport obránce belgického Beerschotu sledoval nedělní duel sešívaných proti Pardubicím osobně a v pondělí by měl s pražským klubem podepsat smlouvu.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 02. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

 

Michez je rodák z belgického Charleroi a hraje v nejvyšší belgické soutěži za nováčka Beerschot VA. V minulém ročníku před vybojováním postupu odehrál v Beerschotu celkem 31 zápasů, v nichž se přímo podílel na devíti gólech, většinou sám jako střelec. Na obránce úctyhodné číslo.

Pravonohý borec stylem hry ideálně plní roli novodobého krajního beka. Rád se vydává dopředu, přičemž na půli soupeře tráví dokonce více času než na své vlastní.

Produkt akademie Anderlechtu má smlouvu platnou až do léta 2026, z té ale bude vyvázán. Jeho hodnota se přitom odhaduje na necelý milion euro (22,5 milionu korun).

Dá se ale čekat, že částka za přestup bude vyšší. O Micheze se totiž zajímá řada celků z Belgie i druhé anglické ligy.

Slavia chce obránce koupit z jasných důvodů. David Douděra z rodinných důvodů nebude s to absolvovat část podzimní části. A Lukáš Masopust je mimo hru kvůli svalovému zranění, dlouhodobě je mimo také Tomáš Vlček.

další zajímavé články