neděle, 22. 09. 2024
Liberečtí tygři si neporadili doma s Vítkovicemi

Liberečtí tygři si neporadili doma s Vítkovicemi

Vítkovice zahájily svůj venkovní zápas proti Liberci skvěle a po první třetině vedly 2:0. Přestože se domácím Tygrům podařilo ve druhé třetině snížit na 1:2 díky trefě Oscara Flynna, ostravský tým se ubránil sílícímu tlaku, včetně pětiminutového oslabení, a šel do třetí třetiny s těsným vedením. V závěrečné části hry pak Vítkovice přidaly další dva góly, čímž zajistily výhru 4:2 a odvezly si z Liberce tři body.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 21. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Liberec, který vstupoval do zápasu povzbuzen výhrou nad Kometou Brno v prvním kole extraligy, se musel vypořádat s řadou absencí klíčových hráčů, včetně obránce Radima Šimka, který se zranil na rozbruslení. Vítkovice měly těžký úkol od prvních vteřin, kdy brankář Lukáš Klimeš dostal dvouminutový trest za zdržování hry. Liberec ale tuto příležitost nevyužil, a Vítkovice se poté dostaly do vedení góly Marka Kaluse a Valentina Claireauxe.

Sedmatřicátá sezona v dospělém hokeji a první bod. Kladenský majitel Jágr se zapsal do statistik hned

Ve druhé třetině Liberec zvýšil svůj tlak a Oscar Flynn se po chybě v rozehrávce Vítkovic dostal k puku a snížil na 1:2. Vítkovický brankář Klimeš však pokračoval ve svých skvělých zákrocích, díky nimž přežili Ostravané dlouhé oslabení po vyloučení Patrika Marcela.

Rozhodující gól a výhra pro Vítkovice

Ve třetí třetině se Liberec snažil vyrovnat, ale Vítkovice skórovaly díky trefám Jana Košťálka a Rihardse Bukartse, čímž zvýšily své vedení na 4:1. Liberec sice ještě snížil na 2:4 zásluhou Martina Ryšavého, ale ani závěrečný tlak v šesti hráčích na ledě nepomohl překonat fantastického Klimeše, který zaznamenal celkem 39 zákroků. „Těší mě, že to tam spadlo. Posunulo nás to o další gól,“ komentoval trefu, která rozhodla celý duel a přinesla Vítkovicím důležité tři body po nepovedeném startu proti Plzni. „Jeli jsme sem s tím, že chceme napravit výkon z prvního zápasu a získat tři body. To se povedlo,“ uzavřel spokojený Košťálek, jeden z hlavních hrdinů Vítkovic.

 

další zajímavé články