pátek, 20. 09. 2024
Pohár trpělivosti přetéká. Fanoušci po domácím debaklu chtějí Priskeho hlavu

Pohár trpělivosti přetéká. Fanoušci po domácím debaklu chtějí Priskeho hlavu

Feyenoord zažil další těžký okamžik v Lize mistrů, kde pod vedením trenéra Briana Priskeho pokračuje v sérii neúspěchů. Tentokrát na domácí půdě podlehli německému celku Bayer Leverkusen. Už po první polovině utkání vedli hosté čtyřmi brankami a Feyenoord neměl žádnou odpověď. Zápas tak skončil jednoznačně 0:4. Český fotbalista Patrik Schick nastoupil do hry v druhém poločase, ale neprojevil se výrazně. Přesto měl důvod k oslavě, neboť jeho tým dosáhl na důležité vítězství.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 20. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Feyenoord Rotterdam

Brian Priske, jenž před časem opustil pražskou Spartu a zamířil do Feyenoordu s vidinou nových výzev, zatím nepřináší kýžené výsledky. I přes zisk nizozemského Superpoháru se tým trápí a nedaří se mu najít správný rytmus. Vystoupení v Lize mistrů mělo být pro Feyenoord příležitostí ukázat své schopnosti na nejvyšší úrovni, ale místo toho se dostavil další nepříjemný debakl, který pouze zvýšil tlak na dánského trenéra. Fanoušci, kteří byli po jeho příchodu plní optimismu, čím dál hlasitěji dávají najevo svou nespokojenost.

Nizozemský celek sice během zápasu ukazoval snahu o aktivní hru, ale střelecká produktivita Leverkusenu byla neúprosná. „Feyenoord chtěl hrát, ale Leverkusen nekompromisně využíval každou šanci, kterou měl,“ řekl ve studiu Nova Sport 3 bývalý český fotbalista David Jarolím. Podle něj byl německý tým precizní zejména v rychlém přechodu do útoku, kdy po každé šanci dokázal tvrdě trestat chyby domácí obrany. Některé góly hostů byly navíc šťastné, což jen přispělo k pocitu zmaru u rotterdamského celku.

Nešťastný moment nastal těsně před koncem prvního poločasu, kdy obránce Edmond Tapsoba skóroval hlavou a brankář Feyenoordu si srazil míč do vlastní branky. „Taková branka by v Lize mistrů neměla padnout,“ komentoval situaci český brankář Tomáš Vaclík, který si nebral servítky. Zároveň ocenil výkon Leverkusenu, který podle něj ukázal, jak efektivně se dá využívat rychlý přechod do útoku.

Bývalý útočník Sparty Roman Bednář dodal, že hráči Feyenoordu po konci prvního poločasu cítili úlevu, že konečně zazněl hvizd. „Byli rádi, že už poločas skončil, protože to pro ně bylo trápení,“ prohlásil.

Ve druhé půli se sice objevily šance na obou stranách, ale žádná z nich neskončila brankou. Patrik Schick, který odehrál závěrečných třicet minut, se k vážnější příležitosti nedostal. Naopak slovenský obránce Dávid Hancko zablokoval střelu na brankové čáře a zabránil ještě větší pohromě pro domácí tým.

Po skončení utkání působil trenér Priske velmi sklesle. Na rozdíl od minulých zápasů se tentokrát vyhnul svému tradičnímu kolečku, při kterém obvykle motivuje své hráče. Zřejmě si uvědomil, že tentokrát už žádná slova nic nezmění.

další zajímavé články