neděle, 22. 09. 2024
Tvrdá rána pro nejdražší kádr v lize. V Budějovicích schytal ostudný debakl, fanoušci vyhazují trenéra

Tvrdá rána pro nejdražší kádr v lize. V Budějovicích schytal ostudný debakl, fanoušci vyhazují trenéra

Hokejisté Pardubic zažili hořký večer v Budějovicích, kde ve třetím kole Tipsport extraligy utrpěli drtivou porážku 1:6. Po dvou úspěšných úvodních zápasech sezóny to byla první výrazná prohra Východočechů, kteří se tentokrát nedokázali vyrovnat s rychlostí a efektivitou soupeře.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 22. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Největší hvězdou zápasu se stal dánský útočník Nick Olesen, který si během utkání připsal hattrick a byl pro pardubickou obranu doslova noční můrou. „Na ledě jsme se cítili opravdu dobře a každý z nás bojoval na sto procent. Hattrick je skvělý pocit, ale důležité je vítězství celého týmu,“ prohlásil na tiskové konferenci Olesen po utkání.

Pardubice sice začaly zápas aktivně, ale po několika nevyužitých šancích se role obrátily a Budějovice převzaly otěže hry. Jihočeši nejprve ve 20. minutě otevřeli skóre a následně hned na začátku druhé třetiny přidali další dvě branky. Brankář Pardubic Roman Will musel po třetím gólu z ledu a jeho místo zaujal mladý Vomáčka.

Ani tato změna však nedokázala zastavit ofenzivní smršť domácích. Ve 44. minutě zvýšil na 5:1 útočník Jakub Valský, čímž Pardubice dostal do naprosto bezvýchodné situace. Ta je náročná zejména pro trenéra Zadinu, který se na sociálních sítích klubu, zejména Facebooku, stal největším terčem kritiky. Mnozí fanoušci volají po jeho odvolaní, neboť je nemožné s takto nabitým kádrem dostat takový debakl, a druzí připomínají, že mu neměla být udělena šance, aby v mužstvu pokračoval.

Budějovice korunovaly svůj triumf šestým gólem v 55. minutě, kdy Lukáš Koláček zavěsil za záda Vomáčky. Výsledek 6:1 byl krutým odrazem zápasu, ve kterém Pardubice nedokázaly využít své šance a naopak soupeři darovaly spoustu prostoru v útočném pásmu.

Pro Pardubice to znamená tvrdé vystřízlivění po úspěšném začátku sezóny. Trenér i hráči nyní musí najít způsob, jak se z této porážky oklepat a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Proti nim však tentokrát stál skvěle organizovaný tým Budějovic, který využil téměř každé chyby soupeře a zaslouženě zvítězil.

Pardubice tak zanechaly na jihu Čech dojem týmu, který má sice potenciál, ale bude muset ještě hodně zapracovat na své hře, aby potvrdil své ambice v letošním ročníku Tipsport Extraligy. Na druhé straně, Budějovice ukázaly, že s nimi je potřeba počítat jako s jedním z favoritů na horní příčky tabulky.

další zajímavé články