neděle, 22. 09. 2024
Miliony pro mladíka! Hvězda New Jersey má čtvrt miliardy

Miliony pro mladíka! Hvězda New Jersey má čtvrt miliardy

Dawson Mercer se může radovat, v pátek podepsal tříletý kontrakt na 12 milionů dolarů s New Jersey Devils. Smlouva má průměrnou roční hodnotu 4 miliony dolarů, dohromady to dělá něco kolem čtvrt miliardy korun!


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 21. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Dvaadvacetiletý útočník, který byl chráněným volným hráčem, chyběl na tréninkovém kempu Devils, který byl zahájen ve středu. Logicky, bez smlouvy nemůže hrát.

Mercer přitom v minulé sezoně za Devils zaznamenal 33 bodů (20 gólů, 13 asistencí) v 82 zápasech.

"První den, kdy jsem se objevil v New Jersey, jsem věděl, že nechci odejít," řekl Mercer, když Devils v dubnu uspořádali konferenci na konec sezóny. "Nechtěl jsem jít do žádného jiného týmu. Chtěl jsem být ďábel. Jsme mladý, soutěživý, šikovný, rychlý tým a myslím, že každou sezónu jsme to ukázali. Je zřejmé, že rosteme spolu a jsem součástí této skupiny, je to vzrušující, takže jsem rád, že jsem toho součástí."

Mercer, kterého si vybralo New Jersey v prvním kole (č. 18) draftu 2020, má 131 bodů (64 gólů, 67 asistencí) ve 246 zápasech základní části a sedm bodů (tři góly, čtyři asistence) ve 12 Stanley Cupu.

Devils zahájí přípravné zápasy proti New York Islanders v neděli a základní část proti Buffalu Sabres v Praze 4. a 5. října.

Po předloňském zisku stříbra na světovém šampionátu v Tampere letos s kanadským týmem obsadil v Praze čtvrté místo. S juniorskou reprezentací vybojoval v roce 2020 na mistrovství světa v Ostravě zlato a rok nato na domácím ledě stříbro.

Tomáš Hyka: Konec v Pardubicích byl šok, teď chci se Spartou vybojovat titul

další zajímavé články