pátek, 20. 09. 2024
Tomáš Hyka: Konec v Pardubicích byl šok, teď chci se Spartou vybojovat titul

Tomáš Hyka: Konec v Pardubicích byl šok, teď chci se Spartou vybojovat titul

Tomáš Hyka, hokejový útočník s bohatými zkušenostmi ze světových soutěží, včetně NHL, KHL, švédské ligy a české extraligy, prožil nečekaný a náhlý konec svého působení v pardubickém Dynamu. Ačkoliv měl stále platný čtyřletý kontrakt, majitel Petr Dědek ho informoval, že v klubu končí, což Hyka nečekal. Překvapení bylo velké nejen pro fanoušky, ale i pro samotného hráče. "Neměl jsem žádné náznaky, že bych měl skončit. Věděl jsem, že se mi v play off nedařilo, ale během výstupních pohovorů po sezoně nic takového nezaznělo," popsal Hyka své pocity v podcastu Livesport Daily.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 20. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Hyka přiznal, že ho zpráva o konci v Pardubicích zasáhla. Navzdory nevydařenému play off neměl pocit, že by jeho budoucnost v klubu byla ohrožena. "Když mi volal agent, byl to obrovský šok," dodal. Ačkoli nechce detailně rozebírat jednání s klubem, je zřejmé, že s jeho ukončením nesouhlasil a považuje situaci za vyřešenou nepříliš elegantně. I přes tyto potíže však dlouho nezůstal bez angažmá – hned po něm sáhla pražská Sparta, která v něm vidí velkou posilu.

A je to oficiální! Radko Gudas byl jmenován novým kapitánem Anaheimu

Přestup do Sparty vyvolal velký rozruch, protože jde o jeden z nejvýznamnějších přesunů letní přestávky. Hyka, který má zkušenosti z NHL, věří, že v týmu z hlavního města najde nový impulz a možnost bojovat o titul. Sparťané čekají na mistrovský pohár od roku 2007 a Hyka by rád pomohl ukončit toto dlouhé čekání. Ambice má jasné – chce dosáhnout na titul, což se mu v Pardubicích nepodařilo.

V podcastu se Hyka vyjádřil i ke svému působení v KHL, konkrétně v Čeljabinsku, kde hrál společně s Lukášem Sedlákem a Romanem Willem. Vzhledem k současné situaci v Rusku by ale už do této ligy nešel, pokud by to mělo znamenat nebezpečí pro jeho rodinu. "Kdybych byl sám a přišla lukrativní nabídka, možná bych to zvážil, ale rozhodně bych nešel tam, kde by hrozilo nějaké riziko," uvedl Hyka jasně svůj postoj.

Sedmatřicátá sezona v dospělém hokeji a první bod. Kladenský majitel Jágr se zapsal do statistik hned

další zajímavé články