neděle, 22. 09. 2024
To snad ne! Fotbalistky Fulhamu se musely ukrývat před majitelem

To snad ne! Fotbalistky Fulhamu se musely ukrývat před majitelem

Říká se, že o mrtvých jenom v dobrém. Jenže... Bývalý manažer ženského týmu Fulhamu říká, že byla zavedena zvláštní opatření na ochranu hráček před zesnulým majitelem klubu Mohamedem Al Fayedem.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 21. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Gaute Haugenes, který vedl tým v letech 2001 až 2003, řekl BBC, že došlo k uvědomění, že zesnulý miliardář měl rád mladé blonďaté dívky. Dodal, že v důsledku toho hráčky nesměly zůstat sami s Al Fayedem, který klub vlastnil 16 let.

V pátek Cottagers vydali prohlášení, v němž uvedli, že jsou hluboce znepokojeni a znepokojeni zprávami o Al Fayedovi.

V dokumentu BBC, který byl odvysílán ve čtvrtek, několik žen obvinilo Al Fayeda, že je znásilnil, když pracovaly v luxusním londýnském obchodním domě, který vlastnil.

Právníci zastupující Al Fayedovy žalobce na páteční tiskové konferenci v Londýně uvedli, že je nepravděpodobné, že by údajných obětí nebylo více. "V této fázi nezastupujeme žádné ženy, které utrpěly nějaké útoky ve fotbalovém klubu Fulham, ale naše vyšetřování pokračuje ve všech těchto entitách, ve kterých byl zapojen," řekla advokátka Maria Mulla.

Fulham řekl, že se snažili zjistit, zda byl někdo v klubu zasažen, a povzbuzovali lidi, aby se obrátili na jeho bezpečnostní oddělení nebo na policii. "Včera jsem samozřejmě četl všechny noviny a abych byl upřímný, není to největší překvapení," řekl Haugenes. "Byli jsme si vědomi, že má rád mladé, blonďaté dívky. Tak jsme se jen ujistili, že k situacím nemůže dojít. Chránili jsme hráčky, nebyl s nimi nijak v kontaktu."

Fotbal mu šel

Fayed koupil Fulham za 30 milionů liber v roce 1997. Během jeho působení ve funkci majitele se mužský tým vyšvihl ze třetího patra anglického fotbalu až do Premier League. Podporoval krok k tomu, aby byl ženský tým v roce 2000 plně profesionální, jako první v Evropě to udělal, ale v roce 2003 byly ženy sníženy na poloprofesionální a v roce 2006 bylo staženo financování.

Haugenes také řekl, že byl placen obchodnímem, spíše než Fulhamem, během jeho působení v klubu. "Když přišla výplatní páska z obchodního domu Harrods, bylo to docela divné. Také smlouva říkala, že mě mohou dát do obchodu s potravinami v Dublinu, pokud to chci. Dnes by se to nikdy nestalo," řekl.

Friise na Letné zklamal poloprázdný stadion při rozcvičce, důvod mu musel vysvětlit Kasík

další zajímavé články