čtvrtek, 19. 09. 2024
Jannik Sinner najal dva bývalé trenéry Djokoviče po dopingové kontroverzi

Jannik Sinner najal dva bývalé trenéry Djokoviče po dopingové kontroverzi

Jannik Sinner najal dva bývalé trenéry Novaka Djokoviče, možná i v důsledku toho, že světová jednička otřásá jeho zákulisním týmem po jeho dopingovém skandálu.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 18. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Sinner na začátku tohoto měsíce dosáhl svého druhého grandslamového triumfu na US Open, ale pro Itala, který v předvečer turnaje unikl dopingovému zákazu, to bylo čtrnáct dní plných dramatu.

Navzdory dvěma pozitivním testům na clostebol, steroid, který lze použít k budování svalové hmoty, byl Sinner kontroverzně zbaven soudního rozhodnutí poté, co rozhodl, že masáž holýma rukama vedla ke kontaminaci.

23letému hráči bylo stále dovoleno hrát, zatímco byl vyšetřován, následné rozhodnutí bylo předmětem tvrdé kritiky ze strany mnoha, včetně Nicka Kyrgiose.

Sinner při několika příležitostech tvrdil, že je nevinný, a nakonec vyhodil trenéra Umberta Ferrara a fyzioterapeuta Giacoma Naldiho, kteří se podíleli na získávání zdrojů a případné kontaminaci volně prodejným sprejem.

„Nyní, kvůli těmto chybám, vím, že v nich budu pokračovat. Jediná věc, kterou právě teď potřebuji, je trocha čistého vzduchu," řekl tehdy Sinner. „V posledních měsících jsem se hodně trápil. Teď jsem čekal na výsledek a teď potřebuji jen čistý vzduch.“

Ital nyní nahradil dva členy svého týmu a najal kondičního trenéra Marca Panichiho a fyzioterapeuta Ulisese Badia, kteří oba dříve spolupracovali s 24násobným grandslamovým šampionem Djokovičem.

V příspěvku na Instagramu, který potvrdil přijaté zaměstnance, Sinner řekl: "Vítejte v týmu Marco a Ulisesi."

Panichi začal s Djokovičem spolupracovat v roce 2017, než se letos v květnu vydal samostatnou cestou, když Srb ukončil spolupráci. Badio mezitím po více než pěti letech spolupráce s Djokovičem ukončil vztah na konci roku 2022.

 

Očekává se, že Sinner bude opět v akci příští týden na akci ATP 500 v Pekingu.

další zajímavé články