neděle, 22. 09. 2024
Vrána je nadšený z druhé šance ve Washingtonu. Jeho setrvání ovšem ještě není jisté

Vrána je nadšený z druhé šance ve Washingtonu. Jeho setrvání ovšem ještě není jisté

Český útočník Jakub Vrána se po několika letech vrací do svého prvního zámořského klubu, Washington Capitals, kde zažil jeden z největších úspěchů své kariéry – vítězství ve Stanley Cupu v roce 2018. Nyní však není jeho pozice vůbec jistá. V rámci přípravného kempu dostal pouze zkušební smlouvu, a tak bude muset znovu přesvědčit vedení Capitals o svých kvalitách. Sám hráč si je vědom, že jde o jedinečnou šanci a neváhá ji využít.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 22. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

„Washington pro mě vždy zůstal místem, kde jsem zažil nejkrásnější chvíle své kariéry. Chtěl jsem se sem vrátit a znovu zažít tu atmosféru,“ uvedl Vrána během rozhovoru pro web NHL. Ačkoli je jeho pozice nejistá, není pochyb o tom, že tento návrat pro něj znamená velmi mnoho.

Vránův úkol však nebude snadný. Po poslední sezoně, kterou částečně strávil na farmě ve Springfieldu, a ne zcela úspěšných angažmá v Detroitu a St. Louis, ví, že jeho výkon bude pod drobnohledem. „Prošel jsem si několika těžkými obdobími, ale teď je všechno za mnou. Jsem připraven ukázat, že stále mám na to hrát na nejvyšší úrovni,“ přiznal útočník, který už dříve ukázal, že dokáže být klíčovým hráčem svého týmu.

Jeho aktuální smlouva je pouze zkušební, což znamená, že nic nemá jisté. Generální manažer Chris Patrick a prezident hokejových operací Brian MacLellan budou pozorně sledovat jeho výkony, a to bez jakýchkoli záruk ohledně budoucnosti. Právě MacLellan byl ten, kdo Vránu před několika lety vyměnil do Detroitu, a nyní bude na něm, aby rozhodl, zda si český útočník zaslouží další šanci.

„Jsem tady, abych ukázal, že mám pořád co nabídnout. Chci krok za krokem dokázat, že jsem připravený bojovat za toto mužstvo,“ vyjádřil se Vrána odhodlaně, odrážejíc svou touhu a naději na návrat do sestavy. V boji o místo mu mohou pomoci i dobré vztahy s některými hráči Capitals. O něm se pozitivně vyjádřily opory týmu jako Alex Ovečkin, Tom Wilson či John Carlson, což může hrát v jeho prospěch.

Pro Jakuba Vránu není tento návrat jen obyčejnou zkouškou – je to příležitost, jak opět ukázat, že do NHL stále patří. Pokud se mu podaří přesvědčit vedení Capitals a získat smlouvu, mohl by znovu oživit svou kariéru a stát se opět klíčovým hráčem týmu. Jeho příběh tak může být inspirací nejen pro mladé hokejisty, ale i pro všechny, kteří věří, že druhé šance mohou přijít, když je člověk ochoten tvrdě pracovat a nevzdat se.

další zajímavé články