sobota, 07. 09. 2024
Neuvěřitelné momenty hned v úvodní den olympijských her. Gól Argentiny odvolán více než hodinu po konečném hvizdu, tři minuty se dohrávaly bez diváků

Neuvěřitelné momenty hned v úvodní den olympijských her. Gól Argentiny odvolán více než hodinu po konečném hvizdu, tři minuty se dohrávaly bez diváků

Naprosto neuvěřitelnou situaci jsme mohli sledovat hned v úvodní den olympijských her v Paříži. Maroko porazilo Argentinu 2:1, ačkoliv v 16. minutě nastavení mírný favorit klání vyrovnal. Po brance byl duel kvůli nepokojům ukončen, bez diváků se poté dohrály ještě tři minuty. to už ovšem s vědomím, že vyrovnávací trefa Argentiny neplatila.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Hned první den fotbalového turnaje ukázal, že v Paříži to s bezpečností jednoduché skutečně nebude. Argentina prohrávala s Marokem už o dvě branky, v šestnácté minutě nastavení se ale mírný favorit klání dočkal srovnání.

Arbitr utkání, Švéd Glenn Nyberg, kvůli několika průtahům i invazi fanoušků nastavil patnáct minut, v průběhu nastavení se ale hra kouskovala a hrát se původně mělo ještě minimálně čtyři minuty.

V šestnácté minutě po dvou břevnech vyrovnal Cristian Medina a vzápětí byl duel okamžitě ukončen. Maročtí fanoušci zaházeli plochu lahvemi a kelímky, mnoho jich navíc vběhlo na hřiště a objevil se také záběr, kde na argentinské hráče míří petardy a dělobuchy.

Při tom všem zmatku nikdo nezaznamenal, že rozhodčí Nyberg duel pouze přerušil. O téměř hodinu později se výsledek klání zdánlivě potvrdil, ale ihned následovala změna. Zhruba 90 minut poté, co hráči odešli ze hřiště, novinář TyC Sports Gaston Edul oznámil, že vyrovnávací gól bude přezkoumán kvůli možnému ofsajdu.

"Pokud to nebude gól, budou se hrát ještě tři minuty. Pokud to gól bude, hrát se nebude. FIFA to chtěla dohrát a rozhodčí jde na přezkoumání," napsal na sociální síť X.

Téměř dvě hodiny po domnělém konci byla branky kvůli ofsajdu odvolána a hráči se vrátili na hřiště. Na prázdném stadionu se dohrály tři minuty, které ale již branku nenabídly. Maroko tak slaví překvapivé vítězství, i když za velmi podivných okolností.

další zajímavé články