pondělí, 16. 09. 2024
Kubalík následuje Zadinu. Z NHL míří zpět do Švýcarska

Kubalík následuje Zadinu. Z NHL míří zpět do Švýcarska

Český hokejový útočník a mistr světa z letošního roku Dominik Kubalík se po pěti letech vrací z nejlepší hokejové ligy do Švýcarska, kde bude znovu oblékat dres klubu Ambri-Piotta. S ním dnes podepsal smlouvu na jeden rok. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V pondělí svůj boj o nejlepší hokejovou ligu světa dočasně "vzdal" Filip Zadina, který jako volný hráč žádnou nabídku neobdržel. Dohodl se tak na angažmá ve Švýcarsku, kde podepsal dvouletou smlouvu s Davosem.

Nyní jej následuje mistr světa z letošního roku Dominik Kubalík, který ovšem věří v brzký návrat mezi světovou smetánku. S klubem Ambri-Piotta se tudíž dohodl na jednoleté smlouvě, ve smlouvě má navíc klauzuli, která mu umožňuje okamžitý odchod do NHL, pokud nabídka přijde do poloviny prosince letošního roku.

Německá hvězda má vyděláno! Draisaitl dostal největší plat v historii NHL

"Dominik se samozřejmě chce vrátit do NHL v nejkratší možné chvíli. Zároveň ale dává přednost tomu, aby byl ve formě a začal sezonu v Evropě. To vše se rozhodl učinit v klubu, který mu před pěti lety pomohl dostat se do NHL," stojí na oficiálních stránkách švýcarského klubu.

Právě v Ambri-Piotta strávil po dlouholetém angažmá v Plzni dvě sezony. V té první zaznamenal v pětatřiceti zápasech jedenáct branek a třiadvacet asistencí.

Daleko lépe si vedl v sezoně následující. V pětapadesáti duelech nasázel 26 branek a přidal i 37 přihrávek. Po odchodu do NHL prožil fantastický průlomový ročník v Chicagu, následně se ale mírně vytratil, a proto jej Chicago poslalo do Detroitu.

A ačkoliv měl devětadvacetiletý útočník solidní čísla (81 duelů - 20 branek a 25 asistencí), následoval další přesun, tentokrát do Ottawy, kde se Kubalíkovi vůbec nedařilo. V ročníku, ve kterém vynechal jen osm duelů, připsal patnáct bodů za jedenáct branek a pouhé čtyři asistence.

Nyní mistr světa z letošního roku věří, že v Ambri-Piotta bude mít dobrý start do sezony a že si jej ze Švýcarska vytáhne některý ze zámořských týmů.

další zajímavé články