pondělí, 16. 09. 2024
Strašně bych si přál, abychom na konci sezony slavili postup do Bundesligy, zažral jsem se do toho, přiznává Karabec

Strašně bych si přál, abychom na konci sezony slavili postup do Bundesligy, zažral jsem se do toho, přiznává Karabec

Když měnil mládežnický reprezentant Adam Karabec Spartu za Hamburk, trochu se bál, jak svou premiérovou zahraniční misi zvládne.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 06. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HSV

Nakonec je však spokojen jak s herním vytížením, tak s atmosférou, která ve druhé Bundeslize při zápasech klubu z přístavního města panuje. Na HSV totiž chodí i 50 tisíc fanoušků.

"Když jsem do Hamburku v červenci odcházel, trochu jsem se té změny a přechodu bál. Přece jen jsem ve Spartě strávil spoustu let, v podstatě celý život jsem v Praze. Ale sedlo si to rychle, v Hamburku jsem si zvykl bez problémů, ostatně je to nádherné město. I fotbalově to zatím vypadá dobře, jsem za to rád. Zatím jsem v Hamburku moc spokojený," citoval jednadvacetiletého mladíka web FAČR, jehož nadchlo i to, že příznivci chodí ve velkém počtu i na tréninkové jednotky prvního týmu.

Empoli to nevyšlo, uspěje alespoň Slavia? Sešívaní lákají do Edenu keňský talent ze švédské Allsvenskan

Ve všech pěti soutěžních duelech nového ročníku se ho týkal pobyt mezi jedenácti vyvolenými. "Možná jsem ani nečekal, že to od začátku půjde takhle dobře. Protože adaptace na nové prostředí nemusí být jednoduchá. Zatím to jde ale dobře, trenér mi věří. Hraju velké části zápasů a dolů chodím až v závěrech, což je pro mě výborné," líčil nadšený středopolař.

Hamburku se netýká nejvyšší německá soutěž již od roku 2018. Aktuálně je v tabulce sedmý s tříbodovou ztrátou na lídra. "Strašně bych si přál, abychom na konci sezony slavili postup zpátky do Bundesligy. Je to velká meta pro celý klub i pro mě, zažral jsem se do toho," dodal ofenzivně laděný hráč, který je v Hamburku na ročním hostování a klub má opci na trvalý přestup. 

Nejdražší přestup v novodobé historii Bohemians! Do Ďolíčku dorazil brankářský talent ze slovenské Niké ligy

další zajímavé články