pondělí, 16. 09. 2024
Nejdražší přestup v novodobé historii Bohemians! Do Ďolíčku dorazil brankářský talent ze slovenské Niké ligy

Nejdražší přestup v novodobé historii Bohemians! Do Ďolíčku dorazil brankářský talent ze slovenské Niké ligy

Už je to uděláno, už je to hotovo. Jednadvacetiletý gólman Tomáš Frühwald se stal novou brankářskou posilou Bohemians 1905. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 05. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Bohemians Praha 1905

Mladík přestoupil do pražského klubu z Ružomberoku a v Ďolíčku podepsal blíže nespecifikovanou dlouholetou smlouvu.

Podle předsedy představenstva prvoligového klubu Dariusze Jakubowicze je slovenský reprezentant do 21 let nejdražší posilou v novodobé historii "Klokanů", částku však na webu neuvedl.

"Já bych rád poděkoval Bohemce na vstřícné jednání, byl to jeden z nejtěžších transferů během mé kariéry agenta, která trvá pětadvacet let. Věřím, že Tomáš Klokanům přinese to, co od něj očekávají," pronesl agent Pavel Zíka.

Empoli to nevyšlo, uspěje alespoň Slavia? Sešívaní lákají do Edenu keňský talent ze švédské Allsvenskan

Frühwald s Ružomberokem v minulé sezoně získal domácí pohár. Slovenské mužstvo si díky tomu zahrálo kvalifikaci Evropské a později Konferenční ligy a vypadlo až v závěrečném 4. předkole s arménským Noahem. Frühwald odchytal všech osm zápasů předkol.

V Bohemians by měl posílil brankářský post, kvůli zranění v posledních utkáních chyběli jednička Michal Reichl i zkušený Roman Valeš.

"Jsem velmi rád, že se nám podařilo přivést mladého, ale již zkušeného brankáře se starty v evropských pohárech a zároveň juniorského reprezentanta Slovenska. Do Bohemky přichází gólman, který se může stát oporou pro několik let," řekl Jakubowicz.

"O takové řešení jsme velmi stáli a nebudu zastírat, že nebylo jednoduché jej získat. Pro Bohemians se jedná o nejdražší přestup do klubu v novodobé historii. Věřím, že jde o dobrou investici, která se nám mnohonásobně vrátí," dodal.

další zajímavé články