pondělí, 16. 09. 2024
Muchová je velmi dobrá a talentovaná a má spoustu zkušeností, chválí Češku její semifinálová sokyně z USA

Muchová je velmi dobrá a talentovaná a má spoustu zkušeností, chválí Češku její semifinálová sokyně z USA

Tak už je to jasné. Semifinálovou soupeřkou Karolíny Muchové na tenisovém US Open bude domácí Američanka Jessica Pegulaovou.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 05. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Turnajová šestka porazila na betonovém dvorci Arthura Ashe světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou za hodinu 28 minut 6:2, 6:4. 

Pegulaová se mezi nejlepší čtyři hráčky na grandslamu probojovala poprvé v kariéře. "Konečně se mi to povedlo a mohu o sobě říct, že jsem grandslamová semifinalistka. Věděla jsem, že to zvládnu, když budu hrát svou hru a nebudu po neúspěších frustrovaná," řekla v rozhovoru na kurtu Pegulaová.

Budu muset předvést svůj nejlepší tenis, říká Pegulaová, která má s Muchovou bilanci 1:0

Utkání Muchové s třicetiletou Pegulaovou je na programu ve čtvrtek jako druhé v tzv. "night session". Uskuteční se po prvním semifinále, které odehrají loňská finalistka Běloruska Aryna Sabalenková s domácí Emmou Navarrovou. Muchová sehrála zatím s Pegulaovou jediné utkání, v generálce na letošní US Open s ní prohrála v rámci 2. kola turnaje v Cincinnati 7:5, 4:6, 2:6.

"Karolína je velmi dobrá a talentovaná. Má spoustu zkušeností, takže budu muset předvést svůj nejlepší tenis," uvedla Pegulaová.

Muchová se střetne v semifinále US Open s americkou tenistkou podruhé za sebou. Vloni bojovala neúspěšně o postup do finále s pozdější šampionkou Coco Gauffovou. 

Muchová si na US Open zopakuje semifinále, nasazenou Brazilku porazila i potřetí

Pegulaová postoupila z grandslamového čtvrtfinále na sedmý pokus. Třikrát neuspěla na Australian Open, po jedné porážce si dosud připsala na Roland Garros, Wimbledonu a před dvěma lety na US Open. Vloni dohrála ve Flushing Meadows v osmifinále.

Rodačka z Buffala také navázala na předchozí postupy krajanky Navarrové či Taylora Fritze a Francese Tiafoea. Dva muže a dvě ženy v semifinále US Open měli Američané naposledy v roce 2003.

Třiadvacetiletá Šwiateková nevyužila možnost získat šestý grandslamový titul v kariéře a druhý na US Open, kde triumfovala před dvěma lety. Doplatila na 41 nevynucených chyb, soupeřka jich udělala 22. Pegulaová oplatila Šwiatekové také porážku z loňského finále Turnaje mistryň a upravila ze svého pohledu bilanci vzájemných zápasů na 4:6.

další zajímavé články