pondělí, 16. 09. 2024
Muchová si na US Open zopakuje semifinále, nasazenou Brazilku porazila i potřetí

Muchová si na US Open zopakuje semifinále, nasazenou Brazilku porazila i potřetí

Karolína Muchová si opět po roce zahraje ve Flushing Meadows semifinále. V bitvě o postup mezi čtyři nejlepší zdolala Brazilku Beatriz Haddad Maiu, které opět po dvou letech nepovolila jediný set.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 09. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

První set pro sebe Karolína Muchová získala prakticky už ve druhé hře, kdy zužitkovala pátý brejkbol a dostala se do vedení 0:2. Přitom hned při svém úvodním servisu musela dvě příležitosti Brazilky odvracet, což se jí ale povedlo.

Další servis nasazené Haddad Maia si vzala ve čtvrté hře, a tak nebylo daleko od kanára. Brazilka uhrála první servis až za stavu 0:5, otočit set už ale nedokázala. Druhá sada byla o poznání vyrovnanější, trvala ale jen o jedenáct minut déle.

Poprvé Haddad Maia přišla o servis v páté hře, následně ale chybovala i Muchová, která o své podání přišla čistou hrou. Z toho se ale rychle oklepala, v sedmé hře si vzala náskok zpět a semifinále už nepustila.

Muchová v utkání sice zaznamenala vyšší počet nevynucených chyb, ale také vítězných úderů. Rozhodovala především úspěšnost prvního podání a body po prvním servisu. V tomto ohledu česká tenistka dominovala.

Opět po roce si tak ve Flushing Meadows zahraje semifinále. Něco takového se z českých hráček naposledy povedlo Heleně Sukové, to se psal rok 1987.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený US Open (@usopen)

další zajímavé články