pondělí, 16. 09. 2024
Těžko si dokážu představit, že bych oblékal jiný dres, řekl Leon Draisaitl. V Edmontonu by rád zůstal do konce své kariéry

Těžko si dokážu představit, že bych oblékal jiný dres, řekl Leon Draisaitl. V Edmontonu by rád zůstal do konce své kariéry

V Edmontonu se objevily obavy, že by se Leon Draisaitl mohl za rok v létě rozhodnout prozkoumat trh s volnými hráči. Ale ukázalo se, že se německá superhvězda nikam nechystá. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 04. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Pro německého hokejistu, který se zavázal zůstat dlouhodobě v Oil Country, bylo toto rozhodnutí tím nejlepším scénářem. V Edmontonu strávil devět let a nyní, když podepsal osmiletou smlouvu na 112 milionů dolarů, zůstane ve svém týmu do konce kariéry.  

Jsem opravdu šťasný a nadšený, že snad budu Oiler na celý život,” uvedl Draisaitl po úterním podepsání smlouvy, která ho udrží v dresu Oilers až do roku 2033. 

Draisaitl měl několik velmi atraktivních možností, pokud by se rozhodl dohrát poslední sezonu a prozkoumat možnosti volného trhu. Existuje několik dobrých týmů ve velkých městech, které by mu otevřely dveře a naplnily peněženku, ale on chtěl zůstat v Edmontovu. Ukázalo se, že toto město miluje stejně jako Edmonton miluje jeho.  

Draisaitl se stal základním kamenem téměř okamžitě po příchodu. Během své nováčkovské sezony v letech 2014/15 odehrál 37 zápasů NHL, než se vrátil do WHL a pomohl Kelowna Rockets vyhrát Memorial Cup.  

Německá superstar získala Art Ross, Hart Trophy a Ted Lindsay Award za 11 sezon v NHL, čtyřikrát překonal 100 bodů a čtyřikrát vstřelil 40 gólů, jak uvádí web Edmonton Oilers. Celkově vstřelil 343 gólů a získal 503 asistencí v 719 zápasech své kariéry v NHL. 

Edmonton byl kdysi místem, kterému se volní hráči raději vyhýbali, ale příležitost vyhrávat, nejmodernější zázemí, semknutá šatna a atmosféra play-off způsobily, že se sem hráči stahují na delší dobu a zavedená jména sem přicházejí za zvýhodněné smlouvy. 

Vzhledem k tomu, že byl Leon součástí procesu tak dlouho jako člen Oilers, vidí růst organizace a věří, že on a jeho spoluhráči jsou blízko k dosažení jejich konečného cíle, zvednou lorda Stanleyho nad hlavu. 

Německá hvězda má vyděláno! Draisaitl dostal největší plat v historii NHL

další zajímavé články