pátek, 20. 09. 2024
Ligu vyhraje Slavia. Klidně bych na to vsadil i svou hospodu, říká Vízek. Černým koněm je pro něj Liberec, to o Duklu má strach

Ligu vyhraje Slavia. Klidně bych na to vsadil i svou hospodu, říká Vízek. Černým koněm je pro něj Liberec, to o Duklu má strach

Fotbalový kolotoč se znovu rozjíždí. S jiným názvem, ve finančně zajímavějších kulisách i s bonusem přímého postupu do Champions League. Česká fotbalová liga je zkrátka zpátky a uznávaný glosátor Ladislav Vízek je plný očekávání. Věří, že nás očekávají hvězdné války. Doslova válka světů. 


  • autor: Ondřej Popper
  • , vydáno: 19. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

“Jelikož na Euru jsme zklamali, o to víc jsem se těšil na ligu, zvlášť když ta by měla být letos vážně třaskavá. V sázce je hodně a já mám o mistrovi jasno. I když si Slavia nechala titul utéct třikrát v řadě, počtvrté se už něco takového nestane, pohár bude její. Už jen nákupem Chorého všem ukázala, že tentokrát to myslí fakt vážně. Kdyby na to byl trochu slušnejší kurz, na vítězství Slavie bych klidně vsadil celou hospodu. Tak hrozně moc jí věřím,“ řekl Vízek hned na úvod a poukázal na obrovskou palebnou sílu, jíž sešívaní disponují.

“Kromě Chorého je tam ještě Chytil, Jurečka, Fila, teď se dotahuje ještě návrat Olayinky. To je jedno eso vedle druhého. I když ne všem může tenhle ročník vyjít, ne všichni se dostanou na hřiště, Slavia je vepředu prostě strašně našlapaná. Více než kdo jiný,“ dodala legenda s tím, že mistr posledních dvou sezon si naopak pustil žilou. Sparta přišla v létě o trenéra Briana Priskeho, jehož nahradil asistent Lars Friis, v první řadě ale mužstvo opustil kapitán Ladislav Krejčí. Náhradou za něj je dánský stoper Galatasaray Mathias Ross. Spolu s ním dorazili i Kosovan Ermal Krasniqi se španělským bekem Imanolou Garcíou, zázraky od nich Vízek ale neočekává.

“Třeba se z nich vyklubou šikulové, celkově Sparta ale oslabila. Na hřišti ani na lavičce nebude silnější než loni, byť odchodu Priskeho bych se zase tolik nebál. Ztráta Krejčího bude Spartu bolet mnohem víc,“ myslí si slavný internacionál, podle kterého udělají na Letné i nemožné, aby si na titul sáhli potřetí v řadě. Zvlášť když by je katapultoval zpět do vysněné Ligy mistrů.

Do nové sezony bez nejlepšího střelce posledních dvou let? Tvrdík si dokáže představit Jurečku v Süper Lig

“Už jen z tohoto pohledu bude liga extrémně zajímavá. Čeká nás válka dvou obřích světů. Křetínského s Tykačem, kteří si to o titul rozdají mezi sebou, nepodceňoval bych ale ani Plzeň. Fotbal tam dobře dělají už dlouhodobě, s novými majiteli se to navíc ještě zvedlo. Věřím, že se Viktorka udrží nahoře i bez Chorého,“ podotkl Vízek s tím, že hodně silný bude i Liberec. A nejen kvůli novému majiteli Ondřeji Kaniovi, který ho odkoupil od Ludvíka Karla.

“Kaina přinesl nový vítr, novou energii. Pokud někdo tak mladý vydělá tak velké peníze, musí být fakt šikovný, ten se nespokojí s tím být až ten druhý. Slovanu ale věřím i kvůli Honzovi Nezmarovi. Ať už si o něm myslí, kdo chce cokoliv, já ho považuji za špičku ve svém oboru. Za nesmírně inteligentního člověka, který fotbal dělat prostě umí. Navíc dokáže být tvrdej. Spolu s Jindrou Trpišovským vytvořil silnou Slavii, nyní se mu to povede i na severu Čech. Zvlášť s miliony svého šéfa v zádech,“ pousmál se slavný internacionál.

Strašákem ostatních bude podle něj i Bohemka, naopak Slovácko prý čeká sešup dolů. O koho má ale Vízek největší strach, to je jeho Dukla. “Říkám to strašně nerad, ale s ní to vidím trochu bledě. Hlavně na startu ligy, kdy je čeká zápas v Plzni, pak ten doma s Bohemians a následně jedou na Spartu. To je strašně těžký los hned na úvod. Dukla se bude rvát doslova o každý bod, klidně se ale může stát, že po prvních třech kolech bude na nule. Doufám, že ne. I proto, že Petr Rada by pak z toho asi zešílel,“ uzavřel Vízek.

Koubkova éra končí a Dynamo po třech letech mění majitele. Kdo přebírá vládu na Střeleckém ostrově?

další zajímavé články