čtvrtek, 19. 09. 2024
Olatunji se stal teprve třetím Afričanem (a prvním Nigerijcem), který v Lize mistrů skóroval i asistoval hned při premiéře

Olatunji se stal teprve třetím Afričanem (a prvním Nigerijcem), který v Lize mistrů skóroval i asistoval hned při premiéře

Pětadvacetiletý sparťan Victor Oluyemi Olatunji se dokázal zapsat do historie Champions League. Alespoň z nigerijského pohledu.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 19. 09. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Bývalý forvard Liberce, Interu Bratislava i Podbrezové se totiž stal teprve třetím africkým fotbalistou historie, jemuž se podařilo skórovat i asistovat při svém debutu v nejslavnější evropské soutěži.

Před ním se to povedlo jen Danielu Coursinovi v rámci duelu Glasgow Rangers - Olympique Lyon (2007) a Serge Aurierovi, když hrál ještě za Paris Saint-Germain a čelil Šachtaru Doněck (2015).

Bude vidět i na hřišti Stuttgartu?

Prvním Nigerijcem, jemuž se něco takového povedlo, je však právě borec, který dorazil do českého prostředí z kyperského celku AEK Larnaca.

Hráč, jemuž se podařil gólový zápis i v předkolech LM proti Shamrocku Rovers i FCSB, tak v rámci své slavné premiéry dosáhl na něco, co uniklo i velkým ofenzivním esům typu Obafemi Martinse, Nwankwa Kanua nebo Victora Osimhena.

Letenský klub, který v soutěžním klání naposledy prohrál v březnu na liverpoolském Anfieldu, čeká další vystoupení v Lize mistrů první říjnový den na půdě Stuttgartu. 

Krejčí v Paříži zářil a chválil ho španělský tisk i kouč Girony. Určitě bude naším důležitým hráčem, říká Míchel

další zajímavé články