čtvrtek, 19. 09. 2024
Dvě prohry přinesly předčasný konec po 7 měsících. Šilhavý už nevede Omán, končí i Chytrý, Ševínský a spol.

Dvě prohry přinesly předčasný konec po 7 měsících. Šilhavý už nevede Omán, končí i Chytrý, Ševínský a spol.

Jaroslav Šilhavý už nevede ománskou reprezentaci. Dvaašedesátiletý bývalý kouč českého národního celku v arabské zemi po sedmi a půl měsících předčasně skončil, podle tamní asociace po vzájemné dohodě


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 19. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Oman FA

Šilhavý skončil po dvou porážkách, které ománská reprezentace v září utrpěla ve třetí fázi asijské kvalifikace o mistrovství světa s Irákem a Jižní Koreou. Mužstvo je po úvodních dvou zápasech jedné ze tří šestičlenných skupin na posledním místě.

Šilhavý převzal ománský tým na začátku února a podepsal smlouvu do roku 2026. Do exotického angažmá si vzal také české asistenty Jiřího Chytrého, Milana Veselého, kondičního trenéra Pavla Čvančaru a analytika Františka Ševínského. 

Třicet minut Messiho a 10 minut Suáreze nestačilo, Miami přišlo v Atlatně o svou vítěznou sérii

 Úvod u ománské reprezentace mu vyšel. Na jaře si připsal tři vítězství po sobě a jednu remízu a s mužstvem z prvního místa postoupil do třetí fáze světové kvalifikace. V ní ale tým na úvod podlehl dvěma favoritům, s Koreou přitom až do 82. minuty držel nerozhodné skóre.

"Ománská fotbalová asociace a český trenér Jaroslav Šilhavý se po vzájemné dohodě domluvili na ukončení spolupráce. Rada asociace mu děkuje za práci, kterou po dobu svého působení v roli trenéra národního týmu vykonal, a přeje mu mnoho úspěchů do budoucna," uvedl tamní svaz.

Šilhavý převzal Omán nedlouho poté, co vloni v listopadu navzdory postupu na letní mistrovství Evropy po posledním utkání kvalifikace skončil na lavičce českého mužstva. Bývalý obránce předtím trénoval výhradně domácí kluby, Liberec a pražskou Slavii dovedl k ligovému titulu. 

 

Friise na Letné zklamal poloprázdný stadion při rozcvičce, důvod mu musel vysvětlit Kasík

další zajímavé články