čtvrtek, 19. 09. 2024
Trápení Stephensové pokračuje. Američanku vyřadila v Soulu hráčka z druhé stovky

Trápení Stephensové pokračuje. Američanku vyřadila v Soulu hráčka z druhé stovky

Trápení Američanky Sloane Stephensové nebere konce. Další zklámání tentokrát zažila v Soulu, na který měla přitom dobré vzpomínky.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 17. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jednatřicetiletá americká tenistka Sloane Stephensová se od dubnového úspěchu na antukovém turnaji v Rouenu, kde získala titul a dosáhla série sedmi vítězství, potýká s výraznou výsledkovou krizí. Od té doby prohrála 13 z 15 zápasů a ani na podniku WTA 500 v Soulu se jí nepodařilo tuto šňůru zlomit. Stephensová podlehla 6:7 a 2:6 na sety své o devět let mladší krajance Hailey Baptisteové, která je aktuálně až na 105. místě světového žebříčku.

Tato porážka byla již její šestou v řadě. Bývalá světová trojka a vítězka US Open 2017 v dubnu triumfovala na turnaji WTA 250 ve francouzském Rouenu. Tento titul ukončil její více než dvouleté čekání na trofej. O několik dní později dokázala postoupit do třetího kola tisícovky v Madridu. Právě tehdy se zdálo, že by mohla být zpět na své nejlepší úrovni. Následná porážka s Mariou Sakkariovou však spustila sérii neúspěchů, která trvá dodnes. Od té doby Stephensová odehrála 15 zápasů, z nichž 13 skončilo její porážkou.

Soul tentokrát Stephensové radost nepřinesl

Nejnovější zklamání přišlo v Soulu, kde v roce 2015 dokázala dojít až do čtvrtfinále. Tentokrát však nestačila na Baptisteovou, přestože do zápasu vstoupila slibně a vedla 3:1. Nedokázala však využít další šance na brejk a postupně ztratila kontrolu nad zápasem. Zvlášť bolestivé bylo, když přišla o tři brejkboly za stavu 6:7, 2:3 a 40:0. Od této chvíle Stephensová prohrála 13 z následujících 14 fiftýnů a utkání ztratila po hodině a půl hry. Od svého postupu do druhého kola Wimbledonu si Američanka připsala šestou porážku v řadě, přičemž během těchto zápasů vyhrála jediný set. Navíc utrpěla tři z posledních pěti porážek utrpěla s hráčkami, které jsou mimo první stovku žebříčku WTA. Například v minulém týdnu v Guadalajaře ji překvapila Australanka Olivia Gadecká.

Dvaadvacetiletá Hailey Baptisteová si touto výhrou zajistila teprve čtvrtou letošní výhru v hlavní soutěži turnajů WTA. V dalším kole ji čeká světová třináctka Darja Kasatkinová, která je v Soulu nasazenou jedničkou. Proti ní bude Baptisteová usilovat o své první čtvrtfinále na turnajích WTA. Mezitím Amanda Anisimovová také zaznamenala důležitou výhru. V prvním kole dokázala porazit Julii Putincevovou po setech 6:4, 7:6. Tato výhra přišla po jejím životním úspěchu, kdy se v srpnu probojovala do finále tisícovky v Torontu. Anisimovová se o čtvrtfinále utká s Viktorijou Tomovovou, která porazila německou veteránku Tatjanu Mariaovou.

Pohár Billie Jean Kingové? Češkám budou chybět nejen Vondroušová nebo Plíšková, ale i vyčerpaná Krejčíková

další zajímavé články