pátek, 20. 09. 2024
Moritz Seider zůstává oporou Detroitu: Sedmiletý kontrakt za téměř 60 milionů dolarů potvrzen!

Moritz Seider zůstává oporou Detroitu: Sedmiletý kontrakt za téměř 60 milionů dolarů potvrzen!

Německý hokejový obránce Moritz Seider prodloužil svou smlouvu s týmem Detroit Red Wings na dalších sedm let. Tento lukrativní kontrakt mu zajistí celkový příjem 59,85 milionu dolarů, což v průměru činí 8,55 milionu dolarů ročně.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 20. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Detroit Red Wings

Třiadvacetiletý Seider, který se během posledních let stal klíčovým pilířem defenzivy Detroitu, si tímto podpisem pojistil svou budoucnost v NHL na dlouhé období. Nová smlouva přichází poté, co mu vypršela nováčkovská smlouva, a stal se tak chráněným volným hráčem, což znamenalo, že jeho setrvání v týmu bylo téměř jisté, ale vyžadovalo nové podmínky. Pro Detroit to bylo jasné rozhodnutí – zajistit si hráče jeho kalibru na dlouhá léta.

Seider, kterého si Red Wings vybrali v roce 2019 na draftu jako šestého celkově, debutoval v NHL v roce 2021 a okamžitě na sebe upozornil svým herním přehledem a schopnostmi. V průběhu tří sezón nevynechal ani jediný zápas, což svědčí o jeho vytrvalosti a odolnosti. Celkově odehrál v NHL 246 utkání, během nichž si připsal 134 bodů, z toho 21 gólů a 113 asistencí. Jeho výkon v premiérové sezóně mu vynesl Calder Trophy pro nejlepšího nováčka ligy, čímž se zapsal do historie jako první německý hokejista, který toto ocenění získal.

Kromě úspěchů v NHL se Seider prosadil také na mezinárodní úrovni. Německo reprezentoval na čtyřech seniorských mistrovstvích světa, kde naposledy v roce 2023 vybojoval stříbrnou medaili. V roce 2021 byl navíc vyhlášen nejlepším obráncem turnaje a dvakrát se dostal do All-Star týmu podle hlasování novinářů. Jeho rostoucí reputace na světové scéně, spolu s úspěchy v NHL, z něj dělají jednoho z nejrespektovanějších mladých obránců současnosti.

Díky nové smlouvě s Detroitem má Seider nejen jistotu dlouhodobé kariéry v NHL, ale také jasný signál, že se od něj očekává vůdčí role v defenzivě Red Wings, kteří staví svůj tým okolo mladých talentů.

další zajímavé články