pátek, 20. 09. 2024
Crosby o Jágrovi: Po neuvěřitelné kariéře si zaslouží odpočinek, v Penguins bych ho rád viděl ve vedení

Crosby o Jágrovi: Po neuvěřitelné kariéře si zaslouží odpočinek, v Penguins bych ho rád viděl ve vedení

  Jaromír Jágr je jednou z největších legend hokeje, a zatímco se spekuluje, zda jeho 37. profesionální sezona bude skutečně tou poslední, jeden z jeho následovníků, Sidney Crosby, vyjádřil, že by si Jágr zasloužil odpočinek. Český veterán, který zahájil sezonu extraligovým utkáním Kladna v Pardubicích, je znám svou odhodlaností a vášní pro hokej, což zanechává otázku, zda se skutečně rozhodne po této sezoně skončit. I když Jágr natáčí dokument s názvem „Last Season of #68“, nikdy není jisté, zda bude jeho poslední, protože i ve věku 52 let může být jeho touha po hře stále silná.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 20. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Rytíři Kladno

 

Sidney Crosby, současný kapitán Pittsburgh Penguins, se však domnívá, že si Jágr po tak dlouhé a úspěšné kariéře zaslouží konečně odpočinout. „Měl naprosto fantastickou kariéru a hrál mnohem déle, než si kdokoli dokázal představit. To, co dokázal, je neuvěřitelné. Určitě už má nárok na odpočinek,“ řekl nadaný centr, který sám před nedávnem oslavil své 37. narozeniny a prodloužil smlouvu s Penguins na další dva roky.

Crosby je také jednou z nejvýraznějších postav historie Pittsburghu. S Tučňáky odehrál více než 1270 zápasů, vstřelil 592 gólů a nasbíral téměř 1600 bodů, čímž se řadí hned za legendárního Maria Lemieuxe. Kromě toho je držitelem tří Stanley Cupů (2009, 2016, 2017), což z něj činí jednu z nejúspěšnějších postav historie klubu.

Jaromír Jágr, který si zahrál v devíti různých klubech NHL, se v Pittsburghu zapsal do historie s více než 1000 body a dvěma Stanley Cupy, které získal v letech 1991 a 1992. Ačkoliv zanechal nesmazatelnou stopu nejen v Pittsburghu, ale i v celé NHL, mnozí si nyní kladou otázku, zda by po skončení hráčské kariéry mohl vykonávat i jinou roli.

Crosby se například domnívá, že by to bylo pro jeho tým velkým přínosem. „Je vždycky skvělé, když máte v klubu bývalé hráče, kteří zde zanechali stopu. Zvlášť když jde o někoho, jako je Jaromír, který má obrovské zkušenosti. Pro mladé hráče by bylo cenné, kdyby mohli sdílet jeho perspektivu,“ řekl Crosby.

Penguins letos dokonce poctili Jágra tím, že slavnostně vyřadili jeho číslo 68, což je další důkaz toho, jak velký respekt k němu v Pittsburghu mají. Zda Jágr skutečně ukončí kariéru a připojí se k Penguins v nové roli, však zůstává otázkou.

další zajímavé články