čtvrtek, 19. 09. 2024
Kubalík po svém návratu do Švýcarska ihned skóroval, Sekáč naopak prožil děsivou desetiminutovku

Kubalík po svém návratu do Švýcarska ihned skóroval, Sekáč naopak prožil děsivou desetiminutovku

Včera odstartovala Tipsport extraliga a také švýcarská National League. V akci bylo dvanáct týmů a hned několik českých hráčů. Gólově se při svém návratu ihned uvedl Dominik Kubalík, to Jiří Sekáč bude chtít na úvodní zápas na ledě Zugu co nejdříve zapomenout. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 18. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V šesti zápasech nové sezony National League nastoupilo hned jedenáct českých hráčů. Skórovat dokázal pouze jediný, dalších pět českých borců zaznamenalo jednu asistenci. A mezi hvězdy patřil i jeden brankář. Ale hezky popořadě.

Dominik Kubalík po návratu do Ambri-Piotta skóroval v generálce na ligu a trefil se i v prvním utkání nové sezony, když v domácím klání s Rapperwillem snižoval na 2:3. Mistr světa z letošního roku nakonec odehrál téměř devatenáct minut, jeho celek ale po prodloužení prohrál 3:4.

V duelu mezi Bielem a Curychem zářil gólman Šimon Hrubec. Z třiadvaceti střel inkasoval jen jednou a výrazně tak přispěl k vítězství hostujícího týmu poměrem 1:3. S Klotenem padl překvapivě Davos, Matěj Stránský si ale v poslední minutě připsal přihrávku na trefu Ryforse, díky které Davos vytěžil alespoň bod.

Duel se dostal do nájezdů, ve kterých jako první uspěl Filip Zadina a následně i Matěj Stránský. Letní posila ze San Jose dostala příležitost ještě v šesté sérii, to už ale Zadina neuspěl a Davosi tak bere zmíněný bod.

Nevýraznější česká stopa byla k vidění v utkání mezi Zugem a Luganem. Asistenci si při premiéře za domácí připsal Daniel Voženílek a u stejné branky z přesilové hry asistoval také Jan Kovář.

Za hosty o dvě minuty později skóroval obránce Mirco Müller a přihrávku pro změnu zapsali Jiří Sekáč a Radim Zohorna. Prvně jmenovaný Čech ale bude chtít na zápas co nejdříve zapomenout.

Ve 2. minutě byl potrestán za držení a výsledkem byla první branka Zugu. V desáté minutě pro změnu příliš zvedl svou hůl a i druhou přesilovku dokázal favorit duelu zužitkovat. 

další zajímavé články