pondělí, 28. 10. 2024
Ferrari cílí na titul v Poháru konstruktérů: Leclerc a Sainz chtějí využít závěrečnou šanci sezony 2024

Ferrari cílí na titul v Poháru konstruktérů: Leclerc a Sainz chtějí využít závěrečnou šanci sezony 2024

Charles Leclerc a Carlos Sainz obnovili naděje Ferrari na zisk Poháru konstruktérů po senzačním vítězství na Velké ceně USA, které italský tým vrátilo do boje o titul. S pěti závody do konce sezóny Ferrari cílí na finální útok.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 25. 10. 2024
  • , zdroj fotky: F1

Po působivém výkonu na okruhu v Austinu, kde Ferrari obsadilo první dvě místa, se Charles Leclerc a Carlos Sainz připravují na závěrečný boj o titul v Poháru konstruktérů. Leclerc se ujal vedení hned na první zatáčce, když Max Verstappen a Lando Norris vyjeli mimo trať, a Ferrari zůstalo dominantním týmem po zbytek závodu. Sainz podtrhl skvělou rychlost Ferrari tím, že pohodlně skončil na třetím místě, daleko před Verstappenem.

Ferrari pod tlakem McLarenu a Red Bullu

Po americké Velké ceně Ferrari snížilo ztrátu na vedoucí McLaren na 48 bodů a ztrácí pouhých osm bodů na Red Bull. Díky zbývajícím pěti závodům, včetně sprintových víkendů v Brazílii a Kataru, kde jsou k dispozici dodatečné body, má Ferrari solidní šanci výrazně zasáhnout do boje o titul.

McLaren, který odsunul Red Bull z boje o první místo v Poháru konstruktérů, se mohl zdát jako jasný favorit na titul. Problémy Red Bullu se Sergio Pérezem, který nepřináší týmu dostatečné body, poskytly Ferrari šanci stát se skutečnou hrozbou pro zbytek sezóny.

Napínavý závěr sezóny 2024

Ferrari se na okruhu v Austinu, kde se opět potvrdila jejich konkurenceschopnost na tradičních tratích, ukázalo jako vážný kandidát na konečný úspěch. McLaren má sice výhodu konzistentních jezdců a vozů, ale s nově nalezenou rychlostí Ferrari mohou Leclerc a Sainz výrazně zasáhnout do výsledku šampionátu.

Zbývá jen pět závodů a Ferrari věří, že dokáže dostat McLaren a Red Bull pod tlak v poslední fázi sezóny.

další zajímavé články