pondělí, 16. 09. 2024
Návrat po pěti letech. Do Brna se už v příštím roce vrátí MS silničních motocyklů

Návrat po pěti letech. Do Brna se už v příštím roce vrátí MS silničních motocyklů

Po pěti letech se v příštím roce vrátí do Brna mistrovství světa silničních motocyklů. Dnes to novinářům prozradil premiér České republiky Petr Fiala, podle kterého na akci stát přispěje prostřednictvím nedávno vytvořené Národní sportovní agentury.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 28. 08. 2024
  • , zdroj fotky: MotoGP

Psal se závěr roku 2020, kdy španělský promotér světového šampionátu Carmelo Espeleta informoval o tom, že Velká cena Brna vypadla z kalendáře pro MS motocyklů.

Problémem byla nevyhovující trať a také chybějící finance. Na nový povrch trati bylo potřeba zhruba 100 milionů korun. Pět let se tak nejlepší motocykloví závodníci v Brně neobjevili.

První náznak možného návratu přišel loni, výrazněji se o tom začalo hovořit na začátku srpna. A nyní je jasno. Na pořádání závodů MotoGP se definitivně domluvili promotér šampionátu společnost Dorna Sports s Autoklubem ČR, vládou, Jihomoravským krajem, Brnem a také majitelem okruhu Automotodromem Brno.

Finančně pomůže také Národní sportovní agentura, podle českého premiéra Petra Fialy budou závody přínosem nejen z hlediska ekonomického, ale také z toho kulturního.

další zajímavé články