úterý, 22. 10. 2024
Ricciardo si zasloužil důstojnější rozloučení s F1, lituje mistr světa

Ricciardo si zasloužil důstojnější rozloučení s F1, lituje mistr světa

Max Verstappen vyjádřil své zklamání nad tím, jak byl Daniel Ricciardo odstraněn z týmu Red Bull. Podle nizozemského šampiona si jeho bývalý týmový kolega zasloužil mnohem lepší odchod ze světa Formule 1 po všech svých úspěších a přínosech pro tým.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 18. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Formula 1

Max Verstappen otevřeně prohlásil, že Daniel Ricciardo si zasloužil "hezčí" rozloučení s Formulí 1 poté, co byl minulý měsíc vyřazen z týmu Red Bull.

Krátce po závodním víkendu v Singapuru sesterský tým Red Bullu potvrdil, že Ricciarda nahradí Liam Lawson pro zbytek sezóny. Už během samotného závodu v Singapuru bylo široce známo, že australský pilot o své pozici ví a uvědomuje si, že jeho působení v týmu je v ohrožení.

Ricciardo měl během svého návratu do F1 pod hlavičkou Red Bullu problémy s dosažením konzistentní formy. Taktéž se potýkal s obtížemi, když v letech 2021 a 2022 závodil za McLaren, kde jeho výkony také nesplnily očekávání.

Měli to zvládnout lépe

„Myslím, že pro mě bylo jasné, že to byl Danielův poslední závod,“ řekl Verstappen RacingNews365. „Z mé strany si myslím, že to od nich mohlo být zvládnuto trochu jinak.“

Ricciardo, který byl poté viděn na sociálních sítích s kšiltovkou nesoucí nápis „v důchodu“, odjel svůj poslední závod za Red Bull bez většího rozruchu. Verstappen, který s Ricciardem sdílel tři roky v jednom týmu a společně dosáhli mnoha úspěchů, věří, že australský závodník si zasloužil více.

„Je to škoda, protože on to věděl, ale nemohl to přesně říct,“ pokračoval Verstappen. „Pro všechny udělal hodně. Vyhrál závody. Měl neuvěřitelné závody. Myslím, že si zasloužil hezčí rozloučení.“

Ricciardo je osmkrát vítězem Grand Prix a v Red Bullu zažil některé z nejpamátnějších okamžiků své kariéry. Verstappenovy komentáře reflektují názor, že po všem, co pro tým udělal, si Ricciardo zasloužil důstojnější odchod.

Největší bizarnost! Verstappen soptil nad obviněními o podvádění

další zajímavé články