úterý, 15. 10. 2024
Největší bizarnost! Verstappen soptil nad obviněními o podvádění

Největší bizarnost! Verstappen soptil nad obviněními o podvádění

Jezdec Formule 1 Max Verstappen označil obvinění, že nepříjemná situace Red Bullu v oblasti konkurenceschopnosti je způsobena nehraním dle pravidel, za bizarní. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 13. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Formula 1

Verstapp ukázal sezonu čtyřmi vítězstvími v úvodních pěti závodech, když si Red Bull udržoval dominantní jedince, který dlouhodobě předváděl.

Nicméně McLaren přinesl do Miami balíček vylepšení, který překopal MCL38 ve výherním vozu, Red Bull se naopak vydal špatnou cestou vývoje.

Verstappen od té doby měl sérii osmi závodů bez vítězství a proměnil se to, co se zdálo jako titul, ve velkém dramatu, přičemž do konce zbývá šest závodů.

Pokles Red Bullu se shodoval se zavedením zákazu asymetrického brzdění ze strany FIA, což vyvolalo zvěsti, že úřadující mistři používali takové řešení.

FIA však byla, že by za náhlou změnou pravidel stál tým, který tento mechanismus provozoval, a Verstappen popřel spekulace, které stále popř.

"Lidé vždy přicházejí s různými věcmi," řekl Verstappen pro Autosport. „Připadá mi opravdu bizarní, jak na některé z těchto věcí přišly, ale je to tak. Je to součást hry, ale většinou to nechám být. V F1 jsem už 10 let a neztrácím čas všemi těmi příběhy. Samozřejmě, že někdy něco vidím nebo mi někdo jiný řekne: "Viděl jsi, co řekl ten a ten člověk?" Ale já vždycky říkám, že si lidé mohou myslet, co chtějí, nebudu na to plýtvat energií. Takže mě opravdu nezajímá, co říkají ostatní."

Verstappen vrací úder Brownovým tvrzením

Neočekávané problémy Red Bullu byly také připsány blížícímu se exodu týmu, jehož součástí je designérský guru Adrian Newey, který se rozhodl tuto roli opustit. Generální ředitel McLarenu Zak Brown odhalil, že více zaměstnanců si přálo opustit Red Bull a uvedl, že prostředí v rakouském týmu se stalo toxickým.

„Lidé, kteří říkají nejrůznější věci, byli jen na svůj vlastní tým,“ odpověděl Verstappen, když se toto téma probíralo. "To není nic konkrétně proti Zaku Brownovi, mimochodem, platí to pro všechny. Lidé se prostě potřebují sami na sebe, a to je to, co dělám také."

Verstappen jde do závěrečných podniků s 52bodovým vrcholem před Lando Norrisem, ale Red Bull zaostává o 41 bodů za McLarenem konstruktérů. Ale zatímco Norris je připraven pokračovat ve snižování rozdílu, Verstappen popřel, že by bitva byla stejně vyhrocená jako jeho souboj v roce 2021 s Lewisem Hamiltonem z Mercedesu.

Schumacherův syn odhaluje pravdu: Matka bila mého otce, museli jsme volat policii

další zajímavé články