úterý, 15. 10. 2024
Tak nějak jsem věděl, že vyhraju a soupeře před sebou předjedu, jen bylo otázkou, kdy se mi to povede, líčil Jensen

Tak nějak jsem věděl, že vyhraju a soupeře před sebou předjedu, jen bylo otázkou, kdy se mi to povede, líčil Jensen

Vítězem 76. ročníku plochodrážního závodu Zlatá přilba se v Pardubicích stal Dán Rasmus Jensen.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

V Pardubicích se od roku 1929 koná motocyklový závod na ploché dráze. Je zcela bezkonkurenčně nejstarším pravidelně pořádaným závodem tohoto druhu na světě. V letošním roce se uskutečnil již sedmdesátý šestý ročník.  

Závod každoročně láká do hlediště stadionu ve Svítkově více jak deset tisíc příznivců, kterým nabízí atraktivní podívanou na šestici jezdců jedoucích bezmála stokilometrovou rychlostí po ovále na speciálních strojích, které nemají brzdy. 

Třicetiletý Jensen podával v průběhu celého odpoledne výborné výkony. Jako nasazený nastoupil rovnou až ve čtvrtfinále, v němž mu na postup stačily jen dvě jízdy, které vyhrál. 

Obdobně si vedl i v semifinále. K triumfu mu stačilo jen pět startů. “Ve finále jsem sice neměl zrovna moc dobrý start, ale měl jsem rychlou motorku a cítil jsem se skvěle. Tak nějak jsem věděl, že vyhraju a soupeře před sebou předjedu, jen bylo otázkou, kdy se mi to povede. Pět jízd, trofej na hlavě, příjemné odpoledne,” uvedl Jensen na tiskové konferenci.  

Kvěch skončil sedmý 

Dvaadvacetiletý Kvěch skvěle začal, ale boje v semifinálové skupině mu vůbec nevyšly. Nejprve přišel o průběžné druhé místo kvůli technickým potížím, pak dojel z nevýhodné startovní pozice poslední a ve třetí jízdě spadl.  

Dnes jsem si prožil opravdu všechno. Od vítězných jízd přes pády a defekt až k velké porci štěstí v malém finále, protože nebýt toho technického problému, Patryk by vyhrál. Byla to taková náplast po dnešku, protože se mi nedařilo podle představ. Začátek závodu byl dobrý, ale pak už to bylo horší. V malém finále jsem neměl moc dobrý start, ale tam bylo pak oproti semifinále štěstí na mé straně,” řekl Kvěch.

Na rekord jsem nemířila. Jela jsem tam s tím, že si zazávodím a proběhnu se na legendární trati, říká Hrochová 

další zajímavé články