úterý, 15. 10. 2024
Salač přemluvil tým, zariskoval a poprvé v sezoně dojel na stupních vítězů

Salač přemluvil tým, zariskoval a poprvé v sezoně dojel na stupních vítězů

Nejpovedenější závod v letošní sezoně má za sebou český závodník Filip Salač v kategorii Moto2. Pro závod v japonském Motegi zvolil pneumatiky na sucho a risk mu dokonale vyšel. Ze šesté řady se protlačil až na třetí příčku.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 06. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Hned v prvním kole byl závod v japonském Motegi přerušen a posléze zkrácen na pouhých dvanáct kol. Filip Salač přesto ze šesté řady proklouzl až na stupně vítězů. A to především díky risku.

"Řekl jsem v garáži, aby mi dali hladké gumy, že je třeba riskovat," uvedl Salač. Restart závodu se mu následně vydařil skutečně skvěle. Trať začala rychle usychat a Salač se protlačil ihned mezi nejlepší jezdce.

"Všichni asi čekali, že bude dále pršet. Ale já zvolil jinou strategii. Jsem rád, že mé rozhodnutí vyšlo, protože tým s ním úplně nesouhlasil. Mám obrovskou radost a konečně se mi dnes bude opravdu dobře spát," dodal Salač.

Na stupních vítězů dojel v letošní sezoně poprvé. Bodoval nicméně už pošesté v řadě a v celkovém pořadí Moto2 se posunul na patnáctou pozici.

Závod vyhrál Španěl González před domácím Ogurou, ten ale v čele šampionátu nadále pohodlně zůstává. Druhý Sergio García na něj ztrácí propastných šedesát bodů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Filip Salac ???????? (@filipsalac12)

další zajímavé články